KARNABAHAR MÜCVERİ

KARNABAHAR MÜCVERİ TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Haziran 07, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar





 Merhabalar,
 Kış sebzeleri içinde faydalaeı açısından ve çeşitli pişirilen yemeklerinden dolayı mutfaklarımız da sıkça yer verdiğimiz ''KARNABAHAR''ın faydalarını biliyor musunuz ?
 
    KARNABAHAR çok iyi bir yağ yakıcı özelliğinin yanı sıra,C vitamini  ve Folik Asit açısından 
zengindir.Hücre bazın da metebolizma hızının  artmasını sağlar.Karnabahar içinde fosfat,potasyum
ve İndol-3 adlı maddeler bulundurur.
    Bu maddeler nedeni ile meme,mide ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyuculuğu vardır.

    Bir çok faydası bulunan bu sebzeyi haftalık yemek listelerimize mutlaka almamız gerekiyor.
    Genellikle hepimiz kıymalı yemeğini pişirsek de günümüz de artık bir çok çeşidi yapılmaktadır.
    Bunlardan birisi de MÜCVER'idir.Hiç denemediyseniz,ara sıcak olarak bu tarifi deneyebilirsiniz.
    Hepinize kolay gelsin...


  • MALZEMELER:
  • 500 gr Karnabahar
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 ad kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 3 ad yumurta
  • 6 tepeleme yemek kaşığı un
  • 6-7 dal dereotu + 6-7 dal maydanoz
  • Tuz + Karabiber^+ Kırmızıbiber + Kuru nane(ölçüler damak zevkinize göre)
  • 1 paket kabartma tozu
  • ÜZERİNE:
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • YAPILIŞI:
  • Karnabaharı mini boy parçalara ayırın.
  • Kapya biberi küpler halinde doğrayın.
  • Soğan ve sarımsakları küçük doğrayın.
  • Bir tavaya zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Karnabaharlar ve biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • 10 dakika kavurmanız yeterli olacaktır.
  • Tavadan bir başka kaseye aktarın ve soğutun.
  • Süt,yumurtalar,dereotu,maydanoz,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu da ilave ederek güzelce harmanlayın.
  • Yuvarlak borcamı tereyağ ile yaplayın ve karışımı yerleştirin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın kaşar peyniri rendesini üzerine yerleştirin ve peynir kızarana kadar tekrar fırınlayın.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimler halinde servis tabağına alarak ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


                                                 FIRIN ÖNCESİ



                                            ARA SICAK OLARAK İKRAM EDEBİLİRSİNİZ.




             NOT:NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALIMIZ DA VİDEOSU BULUNMAKTADIR.
                       SİTEMİZİN ''VİDEOLAR''BÖLÜMÜNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.




                                                

0 comments: