TAS KEBABI NASIL PİŞİRİLİR ?

Ağustos 23, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


 

                                                     TAS KEBABI


         Merhabalar sevgili dostlar,

 Türk Mutfağının klasiklerinden olan ''TAS KEBABI'',her ne kadar kebap adını aldıysa da aslında

 bir tencere yemeğidir.

 İrice küp doğranmış etlerin pamuk gibi yumuşacık pişirilmesiyle ve üzerine serpilen az miktar da

 patates kızartmasıyla hem lezzetli hem de pratik bir et yemeğidir.

   Mutfağımız da Izgara Kebaplar- Fırın Kebaplar ve Tencere Kebaplar olarak ayrıldığın da TAS 

 KEBABI=Tencere Kebapları kategorisine girmektedir.

   Esnaf  Lokantalarının da değişmeyen menüleri içerinde yerini alır ve halkın çoğunluğunun tercihidir.

  Ağızda dağılan etlerin ,ekmek banılarak yenilen suyunun ,kızarmış patateslerle uyumu ve illaki yanına

 tercih edilen pirinç pilavı vazgeçilmeyen yemekler hangisi denildiğin de sanırım hepimizin aklına önce

 TAS KEBABI gelir.

     Bu geleneksel ve sevilen lezzeti bir kez daha yazmak ve hatırlatmak istedim ve videosunu da 

 hazırladım.A rzu ederseniz sitemiz den yada Neşem Çelik YouTube Kanalımızdan seyrederek pişire-

 bilirsiniz.Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 1 kg dana tas kebaplık kuşbaşı et
  • 2 ad kuru soğan
  • 1 ad büyük domates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (80ml)
  • Tuz + Karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su
  • ÜZERİNE:
    4 ad orta boy patates
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • HAZIRLANIŞI:
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve yüksek ateşte kızdırın.
  • Etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Etler yağına kalınca küçük doğranmış kuru soğanı ialve ederek soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
  • Domatesin kabuğunun soyarak küp doğrayın.
  • Kavrulan et ve soğana domatesleri ekleyin.Karıştırın.
  • Domates salçası,tuz,karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Suyunu verin ve kapağını kapatın.
  • Orta ateşte takribi 30 dakika pişirin.
  • Düdüklü tencereler markaları ve modelleri itibariyle pişirme süreleri değişkenlik gösterebilir,ben herkesin kullanabileceği klasik model düdüklü tencere kullandım.Bilginize..
  • Etiniz pişerken patateslerinizi soyun ve küpler halinde doğrayın.
  • Kızgın yağda patatesleri pembe kızartın (yanık olmasın)
  • Etler pişip patatesler de kızardığına göre haydi tabaklara alalım.
  • Tas kebabını tabağa alın,üzerine bir kaç patates yerleştirin.Arzuya göre kekik ve kırmızı biber serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



0 comments: