BEZELİ PASTA,

BEZE'Lİ PASTA NASIL YAPILIR? Tarifi Nedir ?

Aralık 06, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                          BEZE'Lİ (MERENGLİ) PASTA

     Merhabalar sevgili arkadaşlar,

  Pastalar,hayatımız da hep güzel günlerin kutlamalarının ikramı olarak hatırlanır.Ya bir doğum günü,

  ya bir başarı müjdesi yada nişan düğün gibi özel günlerin ağız tadı olarak pastalar ortaya bütün

  ihtişamı ile gelir.Kimimiz evimiz de kendi emeğimizle ve zevkimizle hazırlamak isteriz ,kimimiz

  ise güvendiğimiz bir pastahanenin pastasını alır geliriz.

  Aslında güzel bir kutlama yapılacaksa el emeği bir pasta çok daha anlamlı olacaktır.

  Sizler de benim gibi düşünüyorsanız eğer bir çok pasta tarifimden biri olan ve üzerini bezeler le

  süslediğim hafif ve lezzetli bir tarifim daha var ve kısa süre sonra bir kutlama yapacak olan arka-

  daşların işine yarayacağını düşünüyorum.

  Haydi o zaman birlikte hazırlıyalım.

  • MALZEMELER:
  • 22 cm lik çember ile hazırlanmıştır.
  • PANDİSPANYA:
  • 4 ad yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • HAZIRLANIŞI:
  • Yumurtaları mikser kabına alarak çırpmaya başlayın.
  • şekeri 3 seferde ekleyin ve ara ara suyu da ilave ederek karışımın iki katına çıkarak krema kıvamı almasını sağlayın.
  • Un,vanilya ve nişastayı eleyin ve ekleyerek spatula ile alttan yukarı doğru karıştırın.
  • Çemberin alt kısmına yağlı kağıt sererek karışımı yerleştirin ve tezgaha 3 kez vurarak hamurun içindeki havanın çıkmasını sağlayın.
  • 175 derece de ısıtılmış takribi 30 dakika pişirin.
  • Fırının kapağını aralık bırakarak fırın içinde soğutun.
  • KREMASI İÇİN:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta 
  • 2 ad yumurta sarısı
  • 100gr bitter çikolata
  • 1 paket (200gr) labne peynir
  • HAZIRLANIŞI:
  • Sütü ateş üzerine alın ve ılık hale getirin.
  • Şeker,un,nişasta ve yumurta sarılarını bir kase içinde pürüzsüz kıvamda karıştırın.
  • Ilık hale gelen süte azar azar ve devamlı karıştırarak ekleyin ve pişirmeye başlayın.
  • Koyu kıvama gelip pişen kremayı ateşten indirin ve labne peyniri ekleyerek karıştırın.
  • Daha sonra küçük doğradığınız çikolatayı ekleyerek çırpın.
  • Ve üzerini strech ile kapatarak soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • BEZELER İÇİN:
  • 2 ad yumurta beyazı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz
  • HAZIRLANIŞI:
  • Mikser kabınıza yumurta beyazlarını alarak çırpmaya başlayın.
  • Tuz ekleyerek köpük hale gelmesini sağlayın.
  • Yumurta beyazları traş köpüğü kıvamına gelmeye başlayınca azar azar pudra şekerini ekleyin.
  • Tamamen köpük olup mikser kabınızı ters çevirdiğiniz de düşmeyen bir kıvamda ise bezeniz tamamdır.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek mini toplar halinde beze hamurunu ,krema sıkma torbası yardımıyla sıkarak yerleştirin.
  • 100 derece de ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  • Bezelerinizin üzeri beyaz kalacak ama kabuk şeklinde kırılgan ve iki katına çıkmış bezeleriniz olacaktır.
  • Beze hazırlığınızı bir gün önceden hazırlarsanız daha kolaylık olacaktır.
  • PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN:
  • 1 su bardağı meyve suyu
  • ARALARINA:
  • Muz
  • Fındık
  • PASTAYI HAZIRLAMA:
  • Soğuyan pandispanyayı enlemesine 3 parçaya kesin.
  • Pasta standına alarak ilk katı meyve suyu ile ıslatın.
  • Kremasını eşit olacak şekilde yerleştirin ve hafif kırılmış fındıklar ve muz dilimleri yerleştirin.
  • 2 . kat pandispanyayı da üzerine alın ve aynı şekilde meyve suyu ile ıslattıktan sonra kremasını,fındık ve muz dilimlerini yerleştirin.
  • Pastanız düzgün olması için aralara yerleştirdiğiniz ürünlerin eşit olması gerekmektedir.
  • 3.katı da aynı şekilde hazırlayın ve üzerine sadece krema sürün.
  • Kalan kremayı sıkma torbasına alın ve pastanızın üzerine aşağıdan yukarıya doğru şeritler çekin.
  • Bu arada kendi zevkinize göre de üst süslemesi yapabilirsiniz.
  • Krema süslemesi tamanlandıktan sonra pastanızı buzdolabında 1 saat soğutun.
  • Servise kısa süre kala üzerini bezelerle süsleyin.
  • Ağızda dağılan,hafif kreması ve yumuşacık pandispanyası ile bu pastayı çok seveceksiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖



                       Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
    Yemek sitemize ve Neşem Çelik / YouTuba Kanalına ''ABONE OL'arak yeni tariflerden
     ÜCRETSİZ faydalanabilirsiniz.

0 comments: