ANA YEMEKLER,

KURU FASULYE HUMUS'U NASIL YAPILIR ? TARİFİ VE ÖLÇÜLERİ NELERDİR?

Aralık 21, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                         KURU FASULYE HUMUSU


                 Merhabalar sevgili dostler,

         Meze'ler kategorisin de ''humus'' ayrı bir yere sahiptir.Bir kaç çeşiti ile özellikle içki ikram

         edilen sofralar da mutlaka bulunur.

         Antakya,Gaziantep,Kilis ve daha bir çok yöremiz de tahin katılarak hazırlanan mezeler 

         arasındadır.Nohut ile hazırlanan ister soğuk ister sıcak servisi ile ve üzerine gelen ek mal-

         meleri ile çeşitlendirilir.

              Biz bugün nohut ile yapılan humus niye fasulye ile olması dedik ve denedik,gerçekten de

        çok başarılı ve lezzetli bir meze çıktı ortaya...Hele üzerine gelen sucuk yağında kavrulan

        kırmızı soğan ile lezzetine lezzet katıldı..

             Mutlaka denemelisiniz,tavsiye edeceğim yemeklerden birisi...

        Haydi gelin hazırlıyalım..Kısa süre içinde ''video''sunu da paylaşacağım.


  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 dolu yemek kaşığı tahin
  • 1/2 limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz
  • ÜZERİNE:
  • 50 gr sucuk
  • 1 ad kırmızı soğan
  • 2-3 dal taze kişniş
  • 1 diş sarımsak
  • çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • HAZIRLANIŞI:
  • Geceden ıslattığınız fasulyeleri düdüklü tencerede haşlayın.
  • Rondoya fasulyeleri alın ve haşlanan suyundan bir kaç kaşık ekleyerek pürüzsüz püre kıvamında çırpın.
  • Üzerine tahin,rendelediğiniz sarımsağı,kimyonu ve limon suyunu ekleyerek bir kez daha karıştırın.
  • Humusumuz hazır, bir kenara alın.
  • Şimdi gelelim üzerine yerleştireceğimiz malzemelere;
  • Sucuğu mini küpler halinde keserek küçük bir tavaya alın.
  • Az zeytinyağ ekleyerek kısık ateşte sucuğun yağı çıkana kadar karıştırın.
  • Sucukları tavadan süzerek bir tabağa alın.
  • Kırmızı soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve sucuk yağı olan tavaya alarak kavurmaya başlayın.
  • Sarımsağı ufak doğrayın ve soğanlar yumuşayınca ekleyin.
  • Tamamen kavrulan soğanlara ince doğranmış kişnişi az kimyonu ekleyerek ateşten indirin.
  • Humus' servis tabağına alarak orta kısmını havuz gibi açın.
  • Ve orta kısma önce soğanları daha sonra sucukları yerleştirin.
  • Son dokunuş olarak hepsinin üzerine biraz sızma zeytinyağ gezdirin.
  • Bu nefis lezzeti mutlaka deneyin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖
                Yeni tarifler de görüşmek üzere,bizi izlemeye devam edin...




                                       Neşem Çelik / YouTube Kanalımıza ABONE OL'mayı unutmayın.



0 comments: