ANA YEMEKLER,

HİNDİ KAVURMA NASIL YAPILIR?TARİFİ VE ÖLÇÜLERİ NELERDİR ?

Ocak 13, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                         HİNDİ KAVURMA

                

           Merhabalar,

   Hindi etini kısa süre öncesine kadar sadece yılbaşı geceleri tercih etsek de ,faydalarını okuduğumuz

   zaman ,daha sık pişirmemiz ve tüketmemiz gerektiğini hepimiz neredeyse öğrendik.

   Hep yalnış bir inanış olarak'' hindi eti sert olur '' lafını benimsediğimizden ,alışveriş ederken de

   beyaz et tercihini hep tavuk'tan yana kullanmışızdır.

   Halbuki HİNDİ ,kırmızı et'e oranla daha az kolestrol içerir .B-1,B2,B3 vitaminleri ve mineraller 

   açısından çok zengindir.Yağ oranı çok düşük olduğundan tam bir kalp dostudur.

   Yüksek protein oranı sayesinde açlık hormonu düzeyini düşürdüğü için de,yemek yeme isteğinizi

   bastıracaktır.Yani zayıflama diyetinde olanlar için ideal bir tercihtir.

         Şimdi gelelim tarifimize...Baharatlı lezzetleri sevenler için tam da istediğiniz lezzette bir tarifdir.


  • MALZEMELER:
  • 750 gr Hindi but ve göğüs karışık
  • 2 yemek kaşığı kuyruk yağı
  • 1 ad kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 ad acı kuru biber (tercihe bağlı)
  • Tuz
  • Kişniş (1 çay kaşığı)
  • Kimyon(1 çay kaşığı)
  • Kekik(1 tatlı kaşığı)
  • Kırmızı biber (1 tatlı kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (kuyruk yağının kokusundan rahatsız olanlar için)
  • HAZIRLANIŞI:
  • Hindileri istediğiniz boyutlarda doğrayın.
  • Kuyruk yağını küçük küpler halinde doğrayarak tavaya alın ve orta ateşte eritin.
  • Hindi etini ilave ederek kavurmaya başlayın.
  • Hindiler önce suyunu bırakacak daha sonra da suyunu çekercektir.Bu esnada soğanı ve sarımsakları küçük doğrayarak ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Üzerine bir kapak kaoatarak pişmeye bırakın.
  • Hindiler tamamen yumuşayınca tereyağ, tuz ve baharatlarını ilave ederek 5 dakika birlikte kavurun.
  • Servis tabağına alabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖




                                     Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

    Sitemize ve Neşem Çelik /YouTube Kanalına ABONE OLarak yeni tariflerden ücretsiz haberdar

                                                 olabilirsiniz.

         Yeni tariflerde görüşmek üzere...sevgiyle kalın....💖💖💖


0 comments: