ANA YEMEKLER,

KADINBUDU KÖFTE NASIL YAPILIR ?

Ocak 13, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


 

                 Merhabalar sevgili dostlar,

    Türk Mutfağının çok sevilen klasiklerinden biri de ''KADINBUDU KÖFTE''dir.

    Her ne kadar kolay yapımı olarak görülse de bir iki püf noktası ile aslında tam kıvamını 

    tutturmak her yapılan kadınbudu köfteyi tam istenilen KADINBUDU yapmaz.

    Hem yağı çekmemesi hem görüntüsü itibariyle ve özellikle de lezzeti ile istenilen tam 

    manası ile bir kadınbudu hazırlamak istiyorsanız işte sizler için gerçek tarifidir.

    Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum..Bu hafta ne pişirsem diyorsanız işte sizler için

    bir alternatif..haydi o zaman mutfak önlüklerinizi takıp,kollarınızı sıvayın ve başlayalım.

  • MALZEMELER:
  • 12 ad köfte içindir.
  • 400 gr dana döş kıyma (tek çekim)
  • 1 ad orta boy kuru soğan
  • 7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 2 ad yumurta
  • 1 çorba kasesi un
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • HAZIRLANIŞI:
  • Kıymanın 3/1 kadarını /takribi 100-150 gr kadarını)tavaya alın ve kavurmaya başlayın.
  • Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu süzdükten sonra kıymaya ekleyerek birlikte kavurun
  • Kıymalar tamamen kavrulunca ocaktan indirin ve bir tabağa alarak soğutun.
  • Soğuyan kıyma ve soğana diğer kıymayı,haşlanmış pirinci,ince kıyılmış maydanozu,tuzunu ve karabiberini ilave ederek güzelce yoğurun.
  • 12 adet olacak şekilde iri ve oval olacak şekilde köfteler olarak şekil verin.
  • Buzdolabında 1/2 saat kadar dinlendirin.
  • Yumurtaları bir tabak içinde çırpın.
  • Bir diğer tabağa da unu alın.
  • Tavanıza ayçiçek yağını alarak kızdırın.
  • Hazırladığınız köfteleri önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak yağa bırakın.
  • devamlı çevirerek kızartın ki içleri de güzelce pişsin.
  • Köftelerimiz biraz büyük ve tombik olduğu için çevirerek kızartmanız içlerinin de pişmesini sağlayacaktır.
  • Köftelerinizin yanları saçak saçak olacaktır ki bu da kadınbudu köftenin özelliğidir.
  • Yanında hazırlayacağınız patates püresi de tereyağlı ve bol sütlü olursa misafirleriniz için bile çok güzel bir akşam yemeği ikramı olacaktır.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖




 

                                                   AFİYET OLSUN....


0 comments: