Fıstık tatlısı,

FISTIK TATLISI TARİFİDİR...

Ocak 16, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                 FISTIK TATLISI


       Merhabalar sevgili dostlar,

   Kış aylarında şerbetli tatlılar sanırım daha çok tercih edilen tatlılar arasında..

   Türk Mutfağının ''TATLILAR''bölümüne bakıldığında da şerbetli tatlılar arasında baklava ilk sırada

   yerini alsa da şekerpare,dilber dudağı,kalburabastı vs. gibi bir çok tatlı sıralamaya girer.

   Bizler sanırım millet olarak da şerbetli tatlılara daha bir aşinayız.Hele evleriniz de yaşları ilerliyen

   büyükleriniz varsa beni daha iyi anlarsınız.Çünkü büyüklerimiz o zamanlar da diyet bilmedikleri

  için ve sofralarından tatlısız kalkmadıkları için meyilleri hep şerbetli tatlılardan yanadır.

       O zaman bizde lezzetli bir şerbetli tatlı hazırlıyalım bugün...Rengi boya zannedenler aman ha 

   sakın öyle düşünmeyin..aşağıda yazdıklarımı okuduğunuz zaman anlıyacaksınız ..😍

   Mutfak önlüklerinizi taktıysanız haydi başlayalım o zaman..

   Hepinize kolay gelsin...

  • MALZEMELER:
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 ad yumurta
  • 125 gr yumuşak tereyağ yada teremyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı fındık tozu
  • 1 çay bardağı Antep fıstık tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • ŞERBET İÇİN:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • HAZIRLANIŞI:
  • Ispanaklarınız sadece yaprak kısımları olarak rondoya alın ve zeytinyağ ekleyerek püre haline getirin,
  • Ispanak püresi,tereyağ,zeytinyağ,yumurtayı rondodan geçirin.
  • Bir kaseye aktarın ve diğer malzemelerini ilave ederek yoğurun.
  • Büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayın.
  • Hamurunuzu 10-11 rulo olacak şekilde ve borcamın uzunluğunda yuvarlayın.
  • Borcama dizin ve 6-7 cm olarak kesin.
  • 175 derece deısıtılmış fırında takribi 20 dakika pişirin.
  • Rengini muhafaza edecek şekilde pişmesi gerekecektir.
  • Şerbeti için,tencereye şekeri ve suyu alarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Fokurdamaya başlayınca 10 dakika kaynatın ve limon ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
  • Şerbetinizi soğutun.
  • Fırından çıkan tatlınız ilk sıcağı çıktıktan sonra (5 dakika) soğuk şerbetini verin.
  • Üzerini strech ile kapatın ve soğutun.
  • Kaymak eşliğinde ikram ederseniz çok daha lezzetli olacaktır.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖


                               Yeni tariflerde görüşmek üzere...Ziyaretiniz için teşekkür ederim...
                                                                        💖💖💖

0 comments: