HAMUR İŞİ,

TAHİN PEKMEZ KURABİYESİ TARİFİDİR.ŞERBETLİ KURABİYE SEVENLERE..

Ocak 24, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

                                                TAHİN PEKMEZ KURABİYESİ

    KURABİYELER,evlerimizin vazgeçilmez atıştırmalıkları..

  7.yüzyıl da İlk olarak İran da yapıldığı kayıtlara geçmiştir.

  Osmanlı Mutfağına gelişi 15,yüzyıla dayanmaktadır.

  Tarihte ki ilk kurabiyeler ise fırın sıcaklığını ölçmek amacıyla,hazırlanan pasta hamurunun

  fırınlanması sonucu ortaya çıkmıştır.Bugün günümüz de bir çok ek malzeme ile çok fazla

  çeşiti bulunan kurabiyeler,büyük küçük sevilen ve ister çay ister kahve yanında ikram edilen

  mutfaklarımızın kendine has kutuları içinde hemen her daim bulunabilen atıştırmalıkları

  arasında belki de ilk sıra da yerini almaktadır.

       Bugün sizlere yazacağım tarif ise biraz da kış aylarına uygun olacaktır.

  Tahin ile pekmez kış soğukların da sıkça tükettiğimiz besin değeri yüksek yiyecekler arasındadır.

  Özellikle balık yemeklerinden sonra tahini pekmezle karıştırıp sofraya getiririz yada tahin helvasını

  biraz limon suyu ile ezerek çömlek kaplarda fırınlarız.

        Bu tarifimiz de hem tahini hem pekmezi kullanacağız ve üstelik üzerine dökeceğimiz şerbeti

  ile de hem kurabiye tadını,hem de şerbetli tatlı tadını birlikte alacağız.

       Tabi tahine ve pekmeze en yakışan cevizi de unutmamak lazım..

        Buyrun o zaman hep birlikte hazırlıyalım.

  • MALZEMELER:
  • 125 gr yumuşak tereyağ
  • 1 ad yumurta
  • 1 çay bardağı (80gr)pudra şekeri
  • 1 çay bardağı (40gr) mısır nişastası
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • ORTALARINA:
  • Ceviz
  • ŞERBET İÇİN:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • HAZIRLANIŞI:
  • Tereyağ ve pudra şekerini bir spatula ile krema kıvamı alana kadar karıştırın.
  • Yumurta,zeytinyağ ve tahini ekleyerek karıştırın.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar yuvarlayın ve oval şekiller verin.
  • Ortalarına ceviz yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 15 dakika pişirin.
  • Bu arada şerbetini de hazırlıyalım ve ılık hale getirelim.
  • Bir küçük tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın.
  • Kaynayan şeker ve suya pekmezi ekleyin ve 5 dakika da birlikte kaynatın.
  • Ocaktan indirin ve başka bir kaseye aktararak ılık hale gelmesini sağlayın.
  • Fırından çıkan kurabiyelerinizin ilk sıcağı çıktıktan sonra (5 dakika sonra) ılık şerbetini gezdirin.
  • Soğutarak ikram edin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖
  • Tarifimizin hem sitemiz de hem de Neşem Çelik/YouTube Kanalın da VİDEO'su bulunmaktadır.
  • ABONE OLarak yeni tariflerden ÜCRETSİZ haberdar olabilirsiniz.
  • Yeni tarifler de görüşmek üzere,ziyaretiniz için TEŞEKKÜRLER...
  • 👍💖💖💖👍

0 comments: