ANA YEMEKLER,

AYÇİÇEK SALATA NASIL YAPILIR ? MALZEMELERİ NELERDİR?

Şubat 28, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                AYÇİÇEK SALATA


           Merhabalar sevgili dostlar,

      Patates salataları,hemen hepimizin ister çay saatlerin de olsun ister yemek davetlerin de ara 

  soğuklar olarak olsun ilk tercihlerimiz arasında yerini alır.

  Patates hepimizin evinde neredeyse demirbaş gibi her zaman bulunabilen bir besin kaynağıdır.

  Büyük küçük herkesin sevdiği patatesi bazen kızartma bazen haşlama ve çoğunlukla da salata

  olarak sıkça kullanırız.

  Kimi zaman patates salatalarına bir güzellik yapar ve bir kaç diğer malzeme ile karıştırarak ,

  sevdiklerimize farklı bir lezzet sunmak isteriz.

  İşte şimdi yazacağım tarif de önce görüntüsü itibariyle sevdiklerinizin yüzünü güldürecek,

  tabaklarına aldıklarında da lezzeti ile mideleri doyuracaktır.

  Çocuklarınızın doğum günlerinde böyle görüntüsü ile güzel bir ikram da hazırlıyabilirsiniz.

  Sizlere detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım.

  • MALZEMELER:
  • 300 gr haşlanmış tavuk göğüs
  • 300 gr konserve mısır
  • 3 ad haşlanmış yumurta
  • 200 gr (2 ad) haşlanmış havuç
  • 4 ad haşlanmış patates
  • 200 gr mantar + 2 yemek kaşığı zeytinyağ 
  • 4-5 ad taze soğan
  • 1 büyük çorba kasesi mayonez
  • 1 çorba kasesi ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kasesi ince kıyılmış dereotu
  • 1 paket cips
  • Tuz
  • HAZIRLANMASI:
  • Öncelikle bütün malzemelerinizi haşlayın ve tabaklara yerleştirin.
  • Mantarları halka doğrayın ve zeytinyağ ile birlikte,yüksek ateşte kısa süre (suyunu bırakmadan) kavurun.
  • Tavukları,havucu,patatesleri ve yumurtaları küçük küpler halinde doğrayın.
  • Hepsini ayrı ayrı mayonezle karıştırın.
  • Taze soğanları da ince doğrayın.
  • Servis tabağına 20-22cm çapında bir çember koyun.
  • Önce tavukları koyarak düzeltin.Arzuya göre mayonez az gelirse düzenleme sırasında aralara mayonez ilave edebilirsiniz.
  • Sonra sırasıyla,patatesleri,havuçları,mantarları,taze aoğanı ve yumurtaları kat kat yerleştirin.
  • Pasta katı hazırlar gibi her malzemeyi yerleştirdikten sonra mayonez de sürün.
  • Salatanızın en üst katını mısırlarla kaplayın.
  • Ve çemberinden çıkararak yanlarına ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile kapatın.
  • Tabağınızın etrafına cipsleri dizin.
  • Üzerine bir uğur böceği yapmak isterseniz de bir chery domates ve siyah zeytin işinizi görecektir.
  • Harika görüntüsü ve bir o kadar da nefis lezzeti ile sevdikleriniz ile birlikte bu güzelliği paylaşın.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖💖

0 comments: