ANA YEMEKLER,

MAKARNA BÖREĞİ NASIL YAPILIR ? ÖLÇÜLERİ NEDİR ?

Nisan 04, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

                                              MAKARNA BÖREĞİ


       Merhabalar sevgili dostlar,

     Makarnalar,sanırım büyük küçük hepimizin üstelikte her çeşitini sıkça  severek tükettiği 

     yemekler arasında yerini alır.Bazen bir ızgara köftenin yanına ,bazen içine katılan malzemelerin

     çeşiti ile ,bazen salatası ,domates soslusu,kıymalısı,sarımsaklı yoğurtlusu ve daha bir çok çeşiti

     ile pratik ve kolay yoldan hazırladığımız yemekler arasında sanırım ilk sıradadır.

     Bugün sizlere daha farklı bir çeşitini anlatmaya çalışacağım.Bu tarifimizi kelepçeli kek kalıbında

     kolayca hazırlıyabileceksiniz ve börek gibi keserek de ikram edebileceksiniz.

     Makarnası,kıyması ve peyniri ile muhteşem üçlü olarak sofralarınız da ve hatta misafir sofralarınız

     da bile yerini alabilir.

     Tek çeşit öğün olarak düşünebileceğiniz yanında hazırlayacağınız bir yeşil salata ile fevkale de 

     bir ikram olarak düşünebilirsiniz.

      Aşama aşama gelin birlikte hazırlıyalım.


  • MALZEMELER:
  • 1 paket RİGATONİ''Makarna 
  • 300 gr dana kıyma
  • 200 gr kaşar peyniri rendesi
  • 100 gr dil peyniri
  • 1 ad kuru soğan
  • 2 ad domates
  • 3 ad sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı su
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • KALIBI YAĞLAMAK İÇİN : Tereyağ
  • HAZIRLANMASI:
  • Öncelikle kıyma içini hazırlayalım ve kenara alalım.
  • Kuru soğanı,domatesleri (kabuklarını soyarak),sivri biberleri mini küpler halinde doğrayın.
  • Bir tavaya zeytinyağını alın ve kuru soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Hazırladığınız sebzeleri biberlerden başlayarak ilave edin.
  • Hepsini birlikte 10 dakika kavurun.
  • Domates salçasını,tuzunu karabiberini ve 1 fincan suyunu vererek 5 dakika kaynatın.
  • Yani iç harcımız biraz suluca bir kıvamda olsun.
  • Şimdi makarnaları haşlamak için büyükçe bir tencereye su doldurun ve kaynatın.
  • Tuz ekleyin ve makarnaları ilave ederek 8-10 dakika kadar haşlayın.
  • Makarnanızı süzün ve soğuk sudan geçirerek birbirlerine yapışmalarını önleyin.
  • Çok az zeytinyağ da gezdirebilirsiniz.
  • Makarnaların üzerine kaşar peyniri rendesi serperek karıştırın.
  • 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbınızı bolca yağlayın.
  • Ve makarnaları dikine olacak şekilde kalıba aralıksız dizin.
  • Haşlanan makarnalar kalıbınıza tam gelecektir.
  • Üzerlerine,kıymalı harcı (makarnalarının içlerine girecek şekilde ) yerleştirin.Bu işlem için bir şiş kullanabilirsiniz.Makarnaların içleri kıymalı harcı ile tamamen dolsun.
  • En üste ise dil peynirlerini yerleştirin.Arzuya göre başka peynir çeşiti de kullanabilirsiniz.
  • Ve 180 derece de ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve biraz ılık hale gelmesini bekledikten sonra kalıptan çıkararak servis tabağına alın.
  • Dilimler halinde keserek ikram edebilirsiniz.
  • Umarım bu lezzeti beğenirsiniz.
  • Hepinize şimdiden afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖💖
  • Yeni tarifler de görüşmek üzere,ziyaretiniz için teşekkür ederim.

                                          Kek kalıbına dizilmiş hali




                                     Haşlanan makarnaların peynirle karışımı



                                   Kek kalıbına dizilmesi



                                                   Fırına girmeye hazır



                                        
                                                  Kıyma harcını bir şiş yardımı ile yerleştirebilirsiniz.

                                                Makarna Böreğinin pişmiş hali...

                           Kek kalıbından rahatlıkta çıkararak servis tabağına alabilirsiniz.
                                                      AFİYET OLSUN.....


            


0 comments: