Börekler,

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ NASIL YAPILIR ?TARİFİ NEDİR ?

Haziran 24, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                  KIYMALI MUSKA BÖREĞİ


           Merhabalar sevgili dostlar,

    Ara sıcaklar yada çay ikramları olarak zaman zaman hazır yufkalar ile hazırlanmış yiyecekler

    pratik yapımları ve de deep feez'de saklama imkanı olmaları nedeniyle sıkça tercih ettiklerimiz

   arasındadır.

            Hazır yufkalar hele ki mahalle arasında az da olsa kalan ''yufkacı''elinden taze taze çıktıysa

   arasına hazırlanacak soslar ve iç harcı ile çok da lezzetli ikramlıklar ortaya çıkmaktadır.

            Sigara börekleri ve muska börekleri kimi zaman minik minik ara sıcak olarak,kimi zaman da

   biraz daha büyükçe sarılarak çay ikramları olarak servis edilebilir.

            İç harcı olarak kullanılan malzemeler ise kişinin damak zevki ve bazen de evde bulunan

   malzemelerle hazırlanır.

             Benim sizler için hazırladığım muska böreği kıyma harcı ile hazırlanmıştır.Bu böreği

   arzuya göre sıcak sıcak pişirdikten hemen sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış

   kırmızı biber gezdirdiğiniz de güzel bir öğün yemeği olarak da yenebilir.

           Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım...İster ara sıcak,ister bir öğün isterseniz de çay yanında

   misafirlerinize ve sizlere eşlik etsin.


  • MALZEMELER:
  • 6 ad hazır yufka
  • 3 ad yumurta (1 ad yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • İÇ HARCI:
  • 500 gr dana kıyma
  • 2 ad kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz _ Karabiber
  • 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
  • ÜZERİNE:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • HAZIRLANMASI:
  • Önce iç harcımızı hazırlıyalım.
  • Kuru soğanları küçük doğrayın ve bir tavaya alarak zeytinyağ ilavesiyle kavurun.
  • Tavayı ateşten indirin ve kıymayı,tuzu,karabiberi ekleyerek karıştırın.
  • İnce kıyılmış maydanozları ilave edin,karıştırın.
  • Şimdi sosu hazırlıyalım.
  • Bir kaseye eritilmiş tereyağını ,sütü ve yumurtaları ekleyerek karıştırın.
  • Yufkaları birini tezgaha serin üzerine sos gezdirin.
  • İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin ve soslayın.
  • Soslu yufkaları 4 parmak eninde şeritler halinde kesin.Yufkanın orta kısmı daha uzun olacağından,orta kısımları ikiye kesin.
  • Kesilen şeritlerin alt kısmına kıymalı harcını yerleştirin ve sağa sola döndürerek muska şeklinde sarın.
  • Diğer yufkalarınızı da ikili olarak aynı şekilde hazırlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekleri yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Yukarı da belirttiğim gibi öğün olarak düşünüyorsanız,fırından çıkar çıkmaz üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirdiğiniz de çok lezzetli bir yemek olacaktır.
  • Tercih sizlerin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖💖

0 comments: