ANA YEMEKLER,

KEÇİ PEYNİRLİ AVAKADO SALATASI TARİFİ NEDİR? MALZEMELERİ NELERDİR?

Temmuz 01, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                     KEÇİ PEYNİRLİ AVAKADO SALATASI

      

                   Merhabalar sevgili dostlar,

      Yaz aylarında ''SALATALAR'' en çok tercih edilen yiyecekler arasında..

       Bir koca kase faydalı ve besleyici üstelik tok tutan bir salata yapalım mı ?

       AVAKADO pek çoğumuzun çok da alışık olmadığı bir meyve olmakla birlikte,faydaları ve

       sağlığımıza olan katkıları nedeniyle artık mutfaklarımız da yerini almakta..

       Dayanıklı yapısı ile ve hatta dalından koptuktan sonra da olgunlaşmaya devam etmesi de

       uzun süre saklamamızda faydası olmaktadır.

       Kolesterol ve kan trigliserit seviyesini dengeleyen ve içeriğinde bulunan çok sayıda antioksidan

       sayesinde kanseri önleyen ve bağışıklık sistemini destekleyen AVAKADO ,Göz,Cilt ve Saç sağlığı

      açısından da şifalı meyveler arasında yerini almaktadır.

      B-C-E-K vitaminleri ile potasyum içermektedir.

      Lifli yapısıyla yemekler de trans yağlar yerine sağlıklı bir yağ olarak da kullanılabilir.

      Bizim mutfak kültürümüze sonradan dahil olan bir meyve olmakla birlikte günümüzde özellikle

      gençlerin severek tükettiği meyveler arasındadır.

      Yanına katacağınız diğer malzemeler ve soslar ile lezzeti destekleneceği için ,tercihler genellikle

      ilave malzemelerle desteklenerek kullanılmaktadır.

              En çok tüketilen yeri ise salatalardır.Onun için de bir çok ürünü bir arada göreceğiniz,

     ayrıca üzerine hazırlayacağımız salata sosu ile bu salata favoriniz olacaktır.

              Hepinize sağlıklı günler...

  • MALZEMELER:
  • 1/2 demet roka
  • 6-7 dal taze nane
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1-2 dal dereotu
  • 4-5 ad chery domates
  • 1 ad közlenmiş kapya biber
  • 2-3 yaprak göbek salata,
  • 3 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2 ad taze soğan
  • 3 ad olgun AVAKADO
  • SOS:
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • 1,5 çay kaşığı tatlı hardal
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 ad limonun suyu
  • az tuz
  • 1 çorba kasesi küp doğranmış sert keçi peyniri
  • HAZIRLANMASI:
  • Bütün yeşil sebzelerinizi yıkayarak süzgeçe alın.
  • Domatesleriniz mini boy chery domates ise kesmeye gerek yok,ama bir boy büyükse ortadan ikiye kesin.
  • Kapya biberini közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra halkalar halinde doğrayın.
  • Göbek salata,nane, dereotu ve maydanozu iri doğrayın.
  • Taze soğanları halka kesin.
  • Avakadoların üst kabuklarını çıkarın ve çok küçük olmayacak şekilde dilimler halinde doğrayın.(avakado çok narin olduğu için salata içinde dağılmasın)
  • Salata kasenize doğrayıp hazırladığınız bütün malzemeleri yerleştirin.
  • Ayrı bir kasede sos malzemelerini güzelce karıştırın.
  • Salatanın üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
  • Son olarak üzerine mısır ve keçi peynirini küpler halinde keserek gezdirin.
  • Harika bir salata sofranızda yerini alsın.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖 

0 comments: