ANA YEMEKLER,

MANTAR'LI HİNDİ SOTE TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR ?HİNDİ VE MANTAR'IN FAYDALARI NELERDİR?

Ağustos 19, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                             MANTAR'LI HİNDİ SOTE


   Merhabalar sevgili dostlar,

   Düşük yağ oranı ile kalp dostu Hindi ile bugün hem sağlıklı hemde lezzetli bir yemek hazırlıyalım.

  Zihni güçlendiren ve kansızlığa iyi gelen Hindi et'i,besini mevcut enerjiye dönüştürmeyi kolyaşlaş-

  tıran vitaminler ve mineraller açısından son derece zengindir.Zihni güçlendiren,sinir sistemi işlevleri

  açısından önemli olan NİSAİN(B3 vitamini),bağışıklık sisteminin sağlığı için gerekli olan B6 vitamini

  içermektedir.Demir minerallerinden de oldukça zengindir ve kansızlığa karşı düşük kolesterol oranıyla

  sağlıklı bir seçenektir.

        Bir diğer ürünümüz MANTAR da,bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle,çeşitli hastalıklara 

  karşı koruma sağlamaktadır.

       A-B-D-ve K vitaminleri,kalsiyum,potasyum,bakır ve fosfor mineralleri bakımından çok zengindir.

  Mantar,içerisinde doğal kolesterol ilacı olan LOVATATİN maddesi barındırır.

       Statinlerin etki mekanizmasına sahip olan bu madde,kötü kolesterol'ü  (LDL)düşürmede büyük

  yararlar sağlamaktadır.

        Mantar alırken güvendiğiniz bir markanın yada marketin ürünü olmasına,üzerinin çizik ve karar-

  mamış olmasına dikkat ediniz.

       Şimdi gelelim tarifimize,bu hafta yemek listenizi oluşturuyorsanız bu tarifi ekleyebilirsiniz.

   Ziyaretiniz için teşekkür ederim.Yemek siteme ABONE OL'ursanız yeni tariflerden haberiniz 

   haberiniz olacaktır.Ayrıca NEŞEM ÇELİK/YOUTUBE Kanalıma da beklerim.

https://www.youtube.com/channel/UCvAjjzUzOk62bsUvM6fMZJA


  • MALZEMELER:
  • 600 gr Hindi fleto biftek
  • 300 gr mantar
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ+1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 ad sivri biber
  • 2 ad domates
  • 10 diş sarımsak (normal boyda)
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 su bardağı su
  • HAZIRLANIŞI:
  • Hindi etinizi küpler halinde doğrayın ve saç kavurma tavanıza alarak zeytinyağ ve tereyağ ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Orta ateşte 10 dakika   kavurun.
  • Bu arada kuru soğanı küçük doğrayın.
  • Mantarları ve sivri biberleri halka doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.
  • Sarımsakları ortadan ikiye keserek hepsini tabaklara hazırlayın.
  • kavrulan hindi etlerine önce soğanları ekleyin ve 5 dakika daha birlikte kavurun.
  • Sırayla sivri biberi,domatesleri,sarımsakları 5er dakika ara ile ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • En son mantarları,tuz ve pul biberi ekleyin karıştırın.
  • Suyunu verin ve üzerine bir kapak kapatarak takribi 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Enfes lezzeti ile hindi sote ikrama hazır..
  • Acı oranını damak lezzetinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖

   

  

0 comments: