KABAK SALATASI (CEVİZLİ) NASIL HAZIRLANIR ?
KABAK SALATASI (CEVİZLİ)
Merhabalar sevgili arkadaşlar,
Yaz sıcaklarından bunaldığımız şu günler de bazen yemek yapmak da zor geliyor sanırım.
Salatalar bazen bir öğünü kurtarmaya yetiyor,hele birazda fazla yemeği,abur cuburu fazla
kaçırdıysak salatalar ,taze sıkılmış meyve suları ve hafif gıdalarla bedenimizi dinlenmeye
almak istiyoruz.
Besin değeri ve lezzetli oluşuyla ''KABAK SALATASI'',ister tek başına ufak bir peksimet
ile yada yemeklerinizin yanına eşlikçi olarak da hazırlanabilir.Ve hatta çay ikramlarınızın yanına
börek yada poğaçalarla da güzel uyum sağlayacaktır.
Biraz da buzdolabında bekletirseniz soğuk soğuk yemek çok güzel olacaktır.
Haydi o zaman başlayalım tarifimize..
Hepinize kolay gelsin...
- MALZEMELER:
- 3 ad orta boy kabak
- 3 ad orta boy havuç
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
- 6-7 dal ince kıyılmış dereotu
- 1 küçük çorba kasesi iri kesilmiş ceviz
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ + 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- HAZIRLANMASI:
- Kabakları mini küpler halinde doğrayın,havuçları rendeleyin.
- Tavaya zeytinyağını ve kabakları alarak 5 dakika kavurun.
- Daha sonra rendelediğiniz havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Devamlı karıştırın ki sebzeler de yanıklar oluşmasın.
- Kavurmamız sadece yumuşamaları için..
- Ateşten indirin ve dereotunu ekleyerek karıştırın.
- Çabuk soğuması için başka bir kaseye aktarın.
- Ilık hale gelince sarımsaklı yoğurt ekleyin ve karıştırın.
- Salatanızı bir kayık tabağına yerleştirin.
- Cevizleri küçük bir tavaya alın ve tereyağ ekleyerek yakmadan kavurun.
- Kırmızı toz biberi ekleyin ve ateşten indirin.
- Salatanızın orta kısmına cevizleri yerleştirin,yağını üzerine gezdirin.
- Bu harika lezzette salatayı mutlaka deneyin.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle...💖💖💖
0 comments: