ANA YEMEKLER,

MANTAR'LI SAÇ KAVURMA TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR?

Ağustos 27, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                             MANTAR'LI SAÇ KAVURMA


      Merhabalar sevgili dostlar,

  Et yemekleri içinde belki de ilk tercihler arasında olan saç kavurmalar,özellikle kalabalık misafirler

  için idealdir.

 Arzuya göre ister kuzu ister dana etiyle ve kavurarak pişirildiği içinde lezzeti bir başka güzel olur.

 Hatta bazen bir piknikte bile büyükçe bir saç üzerinde kavurur ve tadını çıkara çıkara tüketiriz.

 Yanında hiç bir ilave ürüne ihtiyaç duyulmadan sadece güzel bir yeşil salata yeterli olacaktır.

  Benim tercihim dana eti,sakın geç pişer yada sert olur diye bir endişeniz olmasın.Sırayla yapacağımız

  ilaveler ile çok lezzetli ve yumuşacık bir saç kavurmanız sofranız da yerini alacaktır.

  Ama kuzu etini daha çok seviyor ve tüketiyorsanız tercihi size kalmış..

  Gelin hep birlikte bu sefer saç kavurmamıza mantar da ilave ederek bir yemek hazırlıyalım.

 Tarifimizin Neşem Çelik/YouTube Kanalında ve bulunduğunuz site de videosu bulunmaktadır.

 ABONE OL'un tariflerden ücretsiz faydalanın.Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

  • MALZEMELER:
  • 1 kg orta yağlı dana kuşbaşı 
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 ad kuru soğan
  • 3 ad domates
  • 3 ad köy biberi
  • 150 gr istiridye mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 7 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Kekik 
  • HAZIRLANMASI:
  • Saç tavanızı yüksek ateşe alın ve zeytinyağ ile küçük küpler halinde doğranmış etlerinizi ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Kuru soğanı küçük doğrayarak hazırlayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.
  • Biber ve sarımsakları da halka halinde doğrayarak hazırlayın.
  • Etleriniz tamamen suyunu çekene kadar kavurun.
  • Suyunu çeken etlere önce soğanı ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.
  • Soğan da kavrulunca biber ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • İlave malzemeler ekleme araları kavrulan yeni ilavenin yumuşak hale gelme süresindedir.
  • Son olarak da hazırladığınız domatesleri ekleyerek karıştırın.
  • Tuz,karabiber ve kırmızıbiber ilavesi ile üzerine bir kapak kapatın ve hepsinin birbirine karışarak yumuşak hale gelene kadar pişmesini sağlayın.
  • Başka bir tavaya tereyağını alın ve kızdırın.
  • Mantarları şeritler halinde keserek kızgın yağa bırakın.(mantarların su bırakmaması için yüksek ısıda hazırlamamız gerekmektedir)
  • 10 dakika da mantarlarınız pişecektir.
  • Kekik serpin,ateşten indirin.
  • Pişmekte olan etlere ilave ederek karıştırın ve birlikte 10 dakika pişirin.
  • Ve yemeğiniz hazır..
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖


                                             AFİYET OLSUN...

0 comments: