KEK-PASTALAR,

VİŞNELİ CRUMBLE NASIL YAPILIR?TARİFİ NEDİR?

Ağustos 27, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                        VİŞNELİ CRUMBLE


     Merhabalar sevgili dostlar,

  İngiliz Mutfağının vazgeçilmezlerinden ''CRUMBLE''gerek tatlı gerekse tuzlu yapılabilen,

  son derece pratik olduğu kadar yemesi de bir o kadar lezzetli bir çay yanı ikramıdır.

  Crumble,ufalanmış yada parçalanmış anlamındadır..Unun soğuk tereyağ ile kum haline getirilmesi

  sonucu ortaya çıkan hamurun pişirilince ağızda kıyır kıyır bir tat bırakması ve meyvelerle tatlanması

  ile farklı bir lezzet ortaya çıkmaktadır.Tuzlu olarak da yapılabilse de çoğunlukla meyve ve şeker

  ilavesi ile özellikle de yaz meyveleri tercih edilerek hazırlanır.

  Az malzeme ve pratik yapımı ile de ani gelen misafirleriniz için güzel bir seçim olacaktır.

  Bizler bu tür ikramları soğuk tercih etsek de aslında ılık bir kıvamda servis edilmesini tavsiye ederim.

  Bugün ki tarifimiz de ben vişne kullandım ama sizler istediğiniz her hangi bir meyve ile de hazırla-

  yabilirsiniz.

      Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • CRUMBLE İÇİN:
  • 150 gr soğuk tereyağ (küp doğranmış)
  • 150 gr un ( 1 su bardağı )klasik su bardakları
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • MEYVE SOS:
  • 500 gr çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • arzuya göre; 2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi
  • ÜZERİNE:
  • Pudra şekeri
  • Dondurma 
  • HAZIRLANMASI:
  • Crumble için unu bir kaseye alın ve içine soğuk halde tereyağ küplerini ekleyerek parmak uçlarınız ile kum gibi olana kadar ve biraz süratlice ufalayın.
  • Parmak uçlarımızı kullanacağız çünkü yağın una kum gibi karışması gerekiyor.
  • İçine şeker ve vanilyayı ekleyin.
  • Ve buzdolabına kaldırın.
  • Şimdi sosunu hazırlıyalım.
  • Vişneleri ,şekeri ve nişastayı küçük bir kaseye alın ve kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  • Portakal şekerlemesini ekleyin .
  • Crumble'ın kalın olmasını istiyorsanız 20+20 ,daha ince olmasını istiyorsanız biraz daha büyük bir borcama vişne sosu yerleştirin.
  • Üzerine buzdolabında bekleyen crumble serpin.
  • Ben vişne kullandığım için ve az şeker kullandığımdan vişnenin mayhoş tadını alması için crumblen üzerine 2 yemek kaşığı esmer şeker serptim.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında takribi 25-30 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • ılık hale gelinse pudra şekeri serpin.
  • Tercihe göre antep fıstığı tozu yada dondurma ile ikram edebilirsiniz.
  • Bir kaşık yardımıyla tabaklara alarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖💖



                                                Afiyet olsun...

0 comments: