DAMLA SAKIZ DOLGULU KURABİYE,

DAMLA SAKIZ DOLGULU KURABİYE NASIL YAPILIR ?

Aralık 26, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                       DAMLA SAKIZ DOLGULU KURABİYE


              Merhabalar sevgili dostlar,

     Damla sakızlı ürünler kokusu ve lezzeti ile bir çoğumuzun severek tükettiği hamur işleridir.

     Damla sakızı her ne kadar hoş bir aroma verse de biraz fazla kaçtığında çok acımsı bir tat da

     bırakabilir,onun için öncelikle damla sakızı ile pişireceğiniz ürünlere ekleyeceğiniz damla sakızı-

     na çok dikkat etmek lazımdır.

          Çoğunlukla Ege Bölgesin de ve Yunan Adalarında sıkça kullanılan bir üründür.Sakız ağaçların-

    dan toplanan sakızlar gerek reçel olarak gerek içkilere eklenmesi ile ve hamur işlerinde kullanıl-

    masıyla sıkça tüketilen malzemelerden birisidir.

          Ekonomik ve Kültürel değer olan Sakız Ağacı sıcak ve kurak Akdeniz ikliminde,deniz kıyı-

    larında,sığ,taşlı,güneşli yerlerde yetişmektedir.

           Yüksek bir ekonomik değeri olan ''SAKIZ AĞACI''kültürel bir miras olarak tekrar koruma altına

    alınmıştır.Tıp,eczacılık,gıda ve kozmetik gibi pek çok alan da faydalanılmaktadır.

                  Şimdi gelelim tarifimize...eğer sizler de sakız aromasını seviyor ve kullanıyorsanız

    bu kurabiyeyi de çok seveceksiniz.

  • MALZEMELER:
  • 34 ad kurabiye içindir.
  • 1 ad yumurta
  • 150 gr yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 büyük boy damla sakızı(1 tatlı kaşığı gül suyu içinde çözeltin)
  • 4,5 su bardağı Un
  • İÇİNE :
  • Damla sakızı reçeli
  • HAZIRLANMASI:
  • Damla sakızı reçelini bir gün önceden buzdolabında bekleterek biraz sertleşmesini sağlayın.
  • yada 1 tatlı kaşığı reçeli (zaten biraz yoğun kıvamda olur)elinizde misket kadar büyüklükte yuvarlayın ve tepsiye dizdikten sonra buzdolabına kaldırın.
  • Gelelim hamuruna;Un hariç bütün malzemeleri bir kaseye alarak karıştırın.
  • Azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • 1/2 saat dinlendirin.
  • Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın.
  • Hamurunuzun adetine göre de sakız reçelini yuvarlayın.
  • Yuvarlak hamurları çanak şekli verin ve ortasına sakız reçelini yerleştirdikten sonra topaç gibi yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 150 derece de ısıtılmış fırında takribi 15 dakika pişirin ve fırında soğutun.
  • Kurabiyeler çok kırılgan olacağı için tamamen soğumasını bekleyin.
  • Servis tabağına aldığınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖💖
  • Not:Tarifimizin ''VİDEOSU''mevcuttur.


                                                            💖💖💖💖

0 comments: