ANA YEMEKLER,

KIYMALI FELLAH KÖFTE TARİFİ NEDİR? NASIL HAZIRLANIR?

Aralık 02, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                              KIYMALI FELLAH KÖFTE


     Merhabalar sevgili dostlar,

  Faydaları saymakla bitmeyen ve günümüzde de sıkça kullanmaya önem verdiğimiz bulgur

  bugün yöre yemekleri içinde belki de çokça tercih edilen tarifi ile sizlerle..

     Kuru bulgurdan mucizeler yaratan yurdum insanının bir lezzetidir.

     Adana denince de ''Fellah Köfte''akıllara gelir. Arapça ''çiftçi''kelimesinden gelen adıyla da

  az malzeme bol lezzet ve tabiki doyurucu özelliği ile de tercihlerin sebebi olmuştur.

       Yurdumuzun bir çok yöresinde de severek hazırlanmaktadır.

  Herkesin bildiği ve hazırladığı ''Fellah Köfte''ye ben farklı bir versiyonla hazırladım.Daha doğrusu

  sadece salçalı sos ile sevmeyenler için sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harcının ilavesiyle ''Fellah köfte''

 başka bir boyuta geçti ve level atladı diyebiliriz.

     Eminim bu şekilde hazırladığınız da sizler de çok sevecek ve iştahla tüketeceksiniz.

     Haydi o zaman tarifimize geçelim...

     Hepinize kolay gelsin..

  • MALZEMELER:
  • 3 çay bardağı (300gr)ince köftelik bulgur
  • 2 çay bardağı (100gr)irmik
  • 1 çay bardağı (50gr)un
  • 1 ad yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • HAZIRLANMASI:
    Bulguru 250ml sıcak su ilavesiyle üzeri kapalı olarak bekletin.
  • Yumuşayan bulgura sırayla diğer malzemelerini ilave ederek güzelce yoğurun.
  • Hamur kıvamı alan karışımı misket büyüklüğünde yuvarlayın ve ortasına hafifçe bastırarak düğme şeklini almasını sağlayın.
  • Hazırladığınız köftelerin üzerini örterek buzdolabında bekletin.
  • KIYMA HARCI:
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz ve Karabiber
  • 6 yemek kaşığı su
  • HAZIRLANMASI:
  • Tavaya zeytinyağını alın ve küçük doğranmış kuru soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Salça,tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Suyunu verin ve 5 dakika kaynattıktan sonra ateşten indirin.
  • Geniş bir tencereye su doldurun ve az tuz ilavesi ile kaynatın.
  • Kaynayan suya köfteleri aktarın ve köfteler suyun üzerine çıkana kadar pişirin.
  • Bir süzgeç yardımıyla köfteleri sudan alın ve kıymalı karışımın içine aktarın.
  • Hepsini güzelce karıştırın.
  • ÜZERİ İÇİN:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • kuru nane
  • SERVİSE HAZIRLAMA:
  • Kıymalı fellah köfteleri servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  • Tereyağını bir tavada kızdırın ve nane ekleyerek ateşten alın.
  • Sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirin.
  • Bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖💖


                        Ziyaretiniz için teşekkür ederim...💖

0 comments: