ANA YEMEKLER,

SİVRİ BİBER CİPSİ NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Ağustos 25, 2022 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                  BİBER CİPSİ


        Merhabalar sevgili dostlar,

    Yaz sebzelerinin belki de çok sık kullanılan ve tüketilen sebzesi de ''BİBER''dir.

    Kimi zaman kahvaltılık ''kıl biber'',kimi zaman kızartmalık çarliston yada köy biberi,kimi zaman 

    da etli ve zeytinyağlı dolmalar için ''dolmalık biber''ve belki de içlerinde faydaları saymakla bit-

   meyen ''kapya biber''...

             Kimimiz acı olanları seçer ve yemeklere katarız,kimimiz kızartır soslarız..her nasıl kullanırsak

   kullanalım biberler buzdolabımızda her daim yerini alır.

            C vitamini açısından oldukça zengin olan bir sebze olan biberleri yaz aylarında yani tam da

   olması gereken aylarda tüketmeniz de fayda var..

            Çocukların çok sevdiği paketlenmiş gıdalar içinde ki ''cipsler''hiç tavsiye edilmediği için,

    ve çocukları biber yemeyen annelere bu lezzeti tarifi tavsiye ediyorum.

          Yanın da hazırlayacağınız yoğurtlu bir deep sos ile biber olduğunu bile anlamadan tüketecek-

    lerine emin olabilirsiniz.

          Son derece pratik ve kısa sürede koca bir tabak hazırlayabilirsiniz.

          Tarifimin videosu da bulunmaktadır.

  • MALZEMELER:
  • 25-30 ad kadar normal boylarda sivri biber
  • TEMPRA SOS:
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 ad yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 şişeden az fazla maden suyu
  • HAZIRLANMASI:
  • Biberleri yıkayın kurulayın ve yarım parmak boyutunda keserek kenara alın.
  • SOS İÇİN,bir kaseye Un,nişasta,yumurta,tuz,karabiber ve karbonatı alarak karıştırın.
  • Üzerine azar azar maden suyunu ilave edin.
  • Sosunuz koyu kıvamda (kek hamuru gibi) bir bulamaç olacaktır.Onun için maden suyunu kıvamını ayarlayarak ekleyin.
  • Biberleri bölümler halinde sosa bulayın,fazlasını sıyırın.
  • Tavaya bolca sıvıyağ alarak kızdırın.
  • Bir tavalık gruplar halinde kızartın.
  • Çıtır olmasını istiyorsanız yağınızın ısı derecesini düşürmemek için az oranda malzeme ekleyerek kızartma yapmalısınız.
  • Bol kızgın yağda kızaran ''biber cipleri''ni tabağa alın ve yanına hazırlayacağınız deep sos ile harika bir lezzet olacaktır.
  • YOĞURTLU DEEP SOS::
  • Yoğurt
  • Tahin
  • Az zeytinyağ
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖

                                    NEŞEM ÇELİK / YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN.
       
              Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

0 comments: