ANA YEMEKLER,

TAVUK KEBAP NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR VE PİŞİRİLİR ?

Mayıs 31, 2023 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                TAVUK KEBAP


         Merhabalar sevgili dostlar,

   Yeni bir tarif ile sizlerle birlikteyim...Tarifimizin kahramanı ''TAVUK''..Belki de en çok tüketilen

   pratik ve çok çeşitli tariflerinin olması birazda et'e oranla daha ekonomik oluşu,kısa sürede pişi-

   rilerek sofraya gelmesi tavuk'u seçme nedenimiz..

          Oysa Tavuk,besin içeriği çok değerli olan ve kolay sindirilebilen bir protein kaynağıdır.

    Kilo problemlerinin yönetimini sağladığı gibi,kalp sağlığı içinde iyi bir besindir.

    Bağışıklık sistemimiz ve cilt sağlığımız içinde gerekli bir besin olduğu gibi,ruh halimizi de

    iyileştirir.

             B grubu vitamin kaynağıdır ve demir,çinko ve selenyum gibi mineraller içerir.Protein,

     doku oluşturmak ve onarmak,kas kütlesini korumak için de gerekli bir besin maddesidir.

            Besleyici ve çok yönlü bir besin olan ''Tavuk''un güçlü yönlerinden tam olarak yararlanmak

     için ,yoğun olarak yetiştirilmeyen (kafes üretim) ve doğal ortamında tahılla beslenen tavukları

     satın almamız da önem arzeder.

             Tavuk yemeklerini sevenler ve hazırlamaktan keyif alanlar burada mı ?

              Çok beğeneceğinizi umduğum harika bir lezzet sizi bekliyor,üstelik bu tarifle misafirleriniz

              için de bir tabak hazırlıyabilir,sofraya keyifle sunabilirsiniz,inanın emeğinizin karşılığını

             alacaksınız. Haydi bakalım hep birlikte pişirelim ve görelim.Çünkü tarifimiz Neşem Çelik

             YouTube Kanalında izlenmeye hazır sizleri bekliyor.

  • MALZEMELER:
  • 600 gr Tavuk Göğüs etinden Kıyma (rondoda kıyma haline getirmeniz mümkün)
  • 1 ad orta boy kuru soğan rendesi (suyunu iyice süzün)
  • 1 as Kapya biber püresi (suyunu süzün)
  • 3 diş sarımsak (rendeleyin)
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz yaprakları
  • 1 ad yumurta
  • 2 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 2 çay kaşığı Tuz
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber (arzuya göre acı da olabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • HAZIRLANMASI:
    Tavukları rondoda kıyma haline getirebilir yada kasabınızda hazırlatabilirsiniz.
  • Tavuk kıymasını kaseye alın.
  • Üzerine sırayla rendelediğiniz ve suyunu iyice sıktığınız kuru soğanı,yine püre haline getirdiğiniz kapya biberini,ince kıyılmış maydanozları,ezilmiş sarımsakları,yumurtayı,tuz ve biberleri alarak karıştırın.
  • En son galeta ununu ilave ederek güzelce yoğurun.
  • Bırakın buzdolabına biraz dinlensin.
  • Sizde bu arada sebzeleri hazırlayın.
  • Halka doğranmış kuru soğanlar,yine halka halinde kesilmiş domatesler ve biberler közlenmek için hazır olsun.
  • Bu arada tabağımızın alt kısmına yerleştirmek için ekmekleri ince dilimler halinde keserek bir tavaya alın.
  • HAYDİ BAŞLAYALIM MI ?
  • Kebabınız buzdolabında dinlendi..Elinizi azıcık sıvıyağ ile ıslatın ve yuvarlak tombul köfte şeklinde hazırlamaya başlayın.
  • Bir tavaya az zeytinyağ sürün ve tavuk köftelerini koyun tavaya..Döküm tavanız varsa çok daha güzel olur.
  • Bir başka tavada da 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırın.
  • Üzerine de dilimlediğiniz ekmekleri yerleştirin.Şöyle nar gibi kızartın.
  • Gelelim sebzeleri közlemeye..onlar içinde bir tava yada köfteleri kızarttığınız döküm tava yeterli olacaktır.
  • Sırayla hepsini güzelce közleyin.
  • Hepsi tamamsa haydi tabaklamaya geçelim.
  • Servis tabağına önce kızarmış ekmek dilimlerini yerleştirin,üzerine de köfteleri alın.
  • Tabağın yanlarını da köz sebzeler ile güzelleştirin..Biraz yeşillik görüntüyü güzelleştirir,bunun içinde bir kaç yaprak maydanoz işinizi görecektir.
  • İşte hepsi tamam..haydi o zaman ikram zamanı...
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖💖

                    Ziyaretiniz için teşekkür ederim...💖💖💖

    

0 comments: