KREMALI SEBZELİ TAVUK NASIL HAZIRLANIR VE PİŞİRİLİR ?
KREMALI SEBZELİ TAVUK GÖĞÜS
Merhabalar sevgili dostlar,
Sıcak havaların bastırmasıyla evlerde yemek pişirmek de biraz zor hale geldiğini tahmin ediyorum.
Kurban Bayramı sonrası baklavalar ,börekler ve tabiki sofraların baş konuğu ''Kavurmalar''bolca
tüketildiyse,bayramın üzerinde neredeyse bir hafta geçtiğine göre artık bir tavuk yemeğini sofra-
mıza alalım.
Bu tarifi ister ailenize isterseniz de yemeğe çağırdığınız misafirleriniz için de rahatlıkla pişi-
rebilir ,yanına bir eşlikçi koymadan da ikram edebilirsiniz.Çünkü tavuk etinin yanı sıra içine
sebzeler de ilave edeceğiz.
Günümüz ekonomik koşullarında et fiyatlarının tavan yaptığı günleri yaşıyoruz,tavuk da ucuz
değil ki diyenlerinizi duyar gibiyim. Ama özellikle çocuklu evler için en azından haftanın bir günü
tavuk etini de pişirmemiz gerekiyor üstelik de yine de et'e göre fiyatı biraz daha makul...
Haydi hanımlar ,beyler....gelin hep birlikte bu lezzetli tarifi deneyelim.
Hepinize şimdiden kolay gelsin...
- MALZEMELER:
- 2 büyük parça Tavuk Göğüs Eti
- (Ortadan ikiye keserek dilimleyin ,takribi 10-12 dilim olacaktır.)
- 1 kahve fincanı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tat.kaş.Tuz
- 1 çay kaş.kırmızıbiber ve karabiber
- 1 çay kaş. kekik
- 1 çay kaş.sarımsak tozu
- HAZIRLANMASI:
Tavuk göğüs etini dilimleyin ve kaseye alın. - Diğer malzemeleri bir kasede karıştırın ve tavukların üzerine gezdirerek hepsinin soslanmasını sağlayın.
- Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- SEBZELER:
- 1 ad Kabak
- 1 ad Havuç
- 1 ad Kırmızı soğan
- 3-4 ad sivri biber
- PİŞME ESNASINDA İLAVELER:
- 1 su bar.tavuk suyu
- 200ml krema + 1 çay bar.süt
- Dereotu
- HAZIRLANMASI:
- Bütün sebzeleri julyen doğrayarak hazırlayın.
- PİŞİRME:
- Döküm tavanızı yüksek ateşte ısıtın.
- Buzdolabında bekleyen soslu tavukları tavaya alarak alt üst çevirin.
- Aynı tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyin ve önce soğanlardan başlayarak sırayla sebzeleri soteleyin.
- Bütün sebzeleri tavada birleştirin.
- Üzerlerine tavukları yerleştirin.
- Hepsinin üzerine 200ml (1 su bar.) tavuk suyu ekleyin ve kapağını kapatarak 25 dakika pişirin.
- Tamamen suyunu çeken yemeğin üzerine 200ml (1 küçük kutu) krema ve 1 çay bar.süt ilave edin.
- 10 dakika daha pişirin.
- Ateşi kapattıktan sonra üzerlerine ince kıyılmış dereotu serpin.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle...
- 💖💖💖💖
0 comments: