PANCAR'LI PEYNİR'Lİ RULO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR?TARİFİ NEDİR?
PANCAR'LI PEYNİRLİ RULO
Merhabalar sevgili dostlar,
Yüksek lif,vitamin ve mineral içeriğinin yanı sıra yapısında bazı antioksidanlar ve antienflamatuar
bileşikleri bulunan KIRMIZI PANCAR,kalp sağlığına,sindirim sağlığına,cilt sağlığına,karaciğer
fonksiyonlarına faydalıdır.Orta boy bir kırmızı pancar 4 gr diyet posası içerir ve bu sayede bağır-
saklarımızı korurken,bağırsak hareketlerini dezenleyerek kabızlık,şişkinlik,hazımsızlık gibi sorun-
ları da önler.
Kış aylarında manav tezgahlarında şahane rengi ile ''al beni''dercesine gözümüze ilişen
kırmızı pancar,ülkemizde Ege ve Marmara Bölgesinde az miktarda da Akdeniz Bölgesinde yetişir.
Üzerindeki ince kabuğunu soyduktan sonra dilimler halinde keserek limon suyu ,tuz ve
zeytinyağ ilavesiyle de tüketilebilir fakat çiğ pancar içinde ki bir madde nedeniyle çiğ tüketildiğinde
B1 vitamini tüketeceği için haşlayarak salatasını hazırlamanızı tavsiye ederim.
Günümüzde bir çok alanda renk vermesi ve faydaları açısından sıklıkla kullandığımız
Kırmızı Pancar,hem tatlı yapımında hemde tuzlularda kullanılabiliyor.
Pasta yapımında genellikle gıda boyaları tercih edilmediği için de pancar püresi yada pancarın
o harika suyu bizlere yardımcı olmaktadır.
Ayrıca kırmızı pancar turşusu ile de sofralarda çok sevilen yemeklerdendir.
Bugün sizlere ara ikram olarak misafirlerinize sunabileceğiniz ve hatta çay sofralarında bile
ikram edilebilen önce görüntüsü ile sonra ise lezzeti ile takdir alabileceğiniz nefis bir tarif yazıyorum.
Haydi bakalım ,kolları sıvayın,önlüklerinizi takın ve birlikte hazırlıyalım.
- MALZEMELER:
- 4 ad yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1,5 su bardağı (200gr) haşlanmış kırmızı pancar püresi (pancarı haşlayın ve rondoda susuz olarak püre haline getirin.)
- 1 su bardağı Un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- HAZIRLANMASI:
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaselere ayırın.
- Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla çırpmaya başlayın ve az tuz ekleyin.
- Yumurta beyazlarınız traş köpüğü kıvamında olmalıdır.
- Şimdi yumurta sarılarını birer birer kar halini alan yumurta beyazlarına ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Sütü ve zeytinyağını peşi sıra ekleyin.
- Pancar püresini ilave edin.
- Unu ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma eklerken bir spatuladan yardım alın ,mikseri kenara bırakın.
- Büyük boy fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve karışımı eşit olacak şekilde tepsiye yerleştirin.
- Fırın tepsinizi tezgaha vurarak karışımı eşitleyin ve hamurun havasını çıkarın.
- 170 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkarınca üzerine tekrar bir yağlı kağıt sererek rulo kıvırın.(bu işlemi dikkatli yapın hamurunuz çatlamasın,hamur biraz ılık hale gelirse daha iyi rulo olacaktır.)
- Hamurunuz soğurken sizde iç malzemesini hazırlayın.
- İÇ MALZEMELER:
- 2 kalıp Pınar Süzme Peynir
- 3 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 çay kaşığı kuru nane ve kırmızı toz biber
- HAZIRLANMASI:
- Bir kase içinde malzemeleri karıştırın.
- HEPSİNİ HAZIRLAMA:
- İç malzemenizi krema sıkma torbasına alın .
- Soğuyan hamuru tekrar açın ve üzerine hazırladığınız peynir karışımını sürün.(peynir karışımından az bir miktar üzerini süslemek için ayırın.)
- Tekrar rulo sarın.
- Rulonuzun iki ucunu keserek düzeltin.
- Servis tabağına alın ve üzerini şeritler halinde yada istediğiniz şekillerde süsleyin.
- Kuru nane ve kırmızı toz biber serpin.
- Pancarlı peynirli rulonuz dilimler halinde kesilerek servise hazır..
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle..💖💖💖
0 comments: