ANA YEMEKLER,

NACHOS NEDİR?TARİFİ VE YAPILIŞI NASILDIR? MEKSİKA MUTFAĞI LEZZETLERİ

Temmuz 10, 2024 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

Merhabalar sevgili dostlar, Bu hafta Uluslar arası mutfaklara bir göz atalım.Bizlerinde damak lezzetine uyabilecek tarifleri seçerek sizler için araştırdım . Meksika Mutfağı,Uluslararası Mutfaklar arasında en renkli ve en acı lezzetlere sahip,tıpkı Ülkesi ve insanları gibi renkli yemekleri ile Türkiye'de de oldukça popüler.. Bugün ki tarifimiz ''NACHOS''.. Nachos'un kelime anlamı ''Baharatlı Tortilla cipsleridir. Ana malzememiz ''cips''olacak tabi ki..ama paket ürünü yerine kendimiz hazırlıyacağız.Bu yemeği ilk hazırlıyan şef ''Ignacio ''Nacho''Anaya''nın adıyla anılır.Yapımı çok basit bir tarife dayansa da zamanla istenilen lezzette soslarla zenginleştirilmiştir.Bir başlangıç yemeği olmakla birlikte,toplu etkinliklerin vazgeçilmezi olan Nachos'a istediğiniz malzemeyi eklemekte özgürsünüz. Sıcak yaz günlerinde pratik yapımı ile gençlerin sevdiği bu lezzetli yemeği günün her saati kolayca hazırlıyarak sofralarınıza getirebilirsiniz. Buyrun o zaman başlayalım... Sizler için iki sos tarifi de yazıyorum ,bu sosları önceden hazırlıyarak cam kavanozlarda buzdolabında beklettiğiniz de ''Nachos''hazırlamak çok daha pratik olacaktır. Hepinize kolay gelsin. MALZEMELER: 2 ad Lavaş ekmeği 300 gr Kıyma 1 ad.Kuru soğan 4 yem.kaş.Zeytinyağ 1 çay kaş.karabiber + Kişniş + tuz 300 gr Meksika fasulyesi (konserve) Lavaş için: tereyağ+cajun baharatı+kırmızı toz biber HAZIRLANMASI: Önce cips için lavaşları hazırlamakla işe başlayalım. 2 ad lavaş yada tortilla ekmeğini üçgen parçalar olacak şekilde keselim. Üzerlerine tereyağ sürün. Cajun baharatı ve toz kırmızı biberi karıştırın. Lavaşların üzerine serptikten sonra 200 derece de ısıtılmış fırında kızartın. Gelelim kıymalı sosuna; Kuru soğanı küçük doğrayın ve tavaya alarak zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın. Kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Meksika fasulyelerini tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.Ve ateşten indirin. GUACAMOLE SOS: 1 ad Avakado 1 ad Domates 1/ 2 Mor soğan 1 diş Sarımsak 1/2 lime suyu yada limon suyu Tuz + Karabiber HAZIRLANMASI: Mor soğanı küçük doğrayarak kaseye alın. Küçük doğranmış domates ve taze kişniş'i ekleyin. Küçük doğranmış sarımsak,lime suyu,tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Bu karışımın bir kısmını ayrı bir kaseye ayırın.(salsa sos) Kalan karışıma Avakado'yu ekleyerek çatalla ezin. Sosunuz hazır. PEYNİR SOS: 1 yem.kaş. Tereyağ 1 yem.kaş.Un 2 su bar. Süt 100 gr Cheddar peyniri 100gr.Mozarelle peyniri HAZIRLANIŞI: Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Unu ekleyerek kavurun. Sütü ekleyerek sos kıvamında pişirin. Doğradığınız peynirleri ekleyerek peynirler eriyene kadar karıştırın. Ateşten indirin sos kasesine alın. Peynir sosunuz da hazır. GENEL TABAK HAZIRLAMA: Servis tabağına hazırladığınız baharatlı cipsleri yerleştirin. Üzerine önce kıymalı sosu yerleştirin. Ayırdığınız salsa sosunu gezdirdikten sonra Guacamole sosu alın. Peynir sosunu gezdirdikten sonra taze kişniş yaprakları,doğranmış zeytin yada mini doğranmış acı biberlerle servis edin. Malzemeler isteğe bağlıdır. Hepinize Afiyet olsun. Sevgiyle...
NACHOS-a.jpg

0 comments: