Damalı Sable Bisküvi,

Damalı Sable Bisküvisi Nasıl Hazırlanır

Ocak 21, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar

Damalı Sable Bisküvi
250 gr yumuşak margarin yada tereyağ
4 yemek kaşığı pudra şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kakao
Tereyağını pudra şekeri ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yumurta sarılarını ekleyin.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı karıştırın,eleyin.Yavaş yavaş ekleyin.Hamuru iki eşit parçaya bölün.Bir parçaya kakaoyu ekleyerek tekrar yoğurun.Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
İki hamuru da aynı ölçülerde dikdörtgen olarak merdaneyle açın.(2cm)yine aynı ölçülerde şeritler halinde kesin.Bir sade bir kakaolu bir sade olarak aaralarına yumurta beyazı sürerek birleştirin.Üst kata çıktığınızda sadenin üzerine kakaolu kakaolunun üzerine sade gelecek şekilde sıralayın.Yumurta beyazı sürerek birleştirmeyi unutmayın.Dizimi bitince strece sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin,175 derece de fırını ısıtın.Hamuru bir parmak kalınlığında kesin ve aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.10-12 dakika pişirin.Fırından hemen çıkarın ve üzerini bir mutfak beziyle örtün.Sable bisküvileriniz soğuyunca servise hazır..Afiyet olsun..

0 yorum: