ANA YEMEKLER,

Sebzeli Tavuk-Başamel Sosla Yapılışı

Ocak 25, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar

BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ TAVUK
8 dilim tavuk göğüs (fleto kesilmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 limon suyu
Tuz,karabiber
4 ad kapari
1 kutu konserve garnitür
BEŞAMEL SOS:
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz karabiber
1 yumurta
Zeytinyağ,limon suyu,tuz ,karabiber ve kaparileri teflon tavaya alın ve kızdırın.Fleto kesilmiş tavuk etlerini arkalı önlü yumuşak kızartın.Kızaran etleri bir tepsiye dizin.Üzerine garnitürü yerleştirin.Hazırladığınız beşamel sosunu da üzerlerini kapatacak şekilde gezdirin.180 derece de üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

0 yorum: