CUPCAKE/MUFFİN,

İncirli Tart Nasıl Yapılır

Ocak 28, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

İNCİRLİ TART
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çay  bardağı süt
1 yumurta sarısı (akı üzerine)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
20 adet kuru incir
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
3 adet dövülmüş karanfil
3 çorba kaşığı tahin
Oda sıcaklığında ki margarin yada tereyağını pudra şekeri ilavesiyle krema kıvamına gelene kadar yoğurun.Süt ve yumurta sarısını ekleyin.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyin.Karışıma azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin.Hamurunuzu streç film ile sararak buzdolabına kaldırın.
Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
İncirleri bir kaba alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyerek ateş üzerinde 5-8 dakika kadar yumuşatın.İncirleri ikiye bölün ve robota koyun.Üzerine sütü ve tahini ekleyin.Koyu kıvamda püre olana kadar çırpın.İçerisine karanfil ve cevizleri ekleyin.
Buzdolabında bekleyen hamurunuzu çıkartın.Tart kalıbınızı yağlayın ve unlayın.Hamurdan bir kase ayırın.Tart kalıbına hamuru kenarları biraz yukarı kalkacak şekilde yerleştirin.Elinizle eşit dağılımını sağlayın ve bastırın.Hazırladığınız incirli püreyi yerleştirin.Ayırdığınız hamurdan şeritler yaparak üzerini kapatın.Şeritler yaratıcılığınıza kalmış.Şeritlerin üzerine yumurta beyazını sürün.
175 derece de ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.(takribi 25 dakika.)
Soğuduktan sonra tart kalıbından servis tabağına alabilirsiniz.Afiyet olsun.

0 comments: