ANA YEMEKLER,

Bulgur Mantısı

Şubat 02, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar

BULGUR MANTISI
3 çay fincanı ince bulgur
2 çay fincanı irmik
1 çay fincanı un
1 yumurta
250 gr kıyma
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
tuz-karabiber-kırmızı biber (ölçüler damak zevkinize göre)
Bulguru genişce bir tencerenin içine alın.2 su bardağı sıcak suyu üzerine ekleyin ve kapağını kapatın.
Yumuşayan bulgura irmiği,unu,yumurtayı ve tuzunu ilave ederek yoğurun.Hepsi birbirine geçen malzemeler hamur kıvamında olacaktır.
Elinizi ıslatarak misket büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın.Orta kısımlarına bastırarak düğme şekli verin.Bir tepsiye dizerek buzdolabında bekletin.
Kuru soğanları küçük doğrayın,zeytinyağ ile kavurun.Kıymasını ekleyerek kavurmaya devam edin.Salçaları bir kase içinde biraz su ile açın.Kıymaya tuzu,kırmızı biberi,karabiberi ve salçaları ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
Sarımsakları az tuz ile dövün ve yoğurt ile karıştırın.
Derin bir tencereyi su ile doldurun ve suyu kaynatın.1 yemek kaşığı zeytinyağ ve az tuz ilave edin.Kaynamakta olan suya bulgur köftelerini atabilirsiniz.Köfteler pişince suyun üzerine çıkacaktır.Çok karıştırmadan pişmelerini sağlayın.10-15 dakika kaynaması yeterli olacaktır.Delikli kepçe ile bulgur köftelerini servis tabağına alın.Üzerine önce kıymasını sonra sarımsaklı yoğurdunu gezdirerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

0 yorum: