hamur işi,

Sakallı Poğaça

Mart 19, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


SAKALLI..

MALZEMELER:
3 yumurta (1'nin sarısı üzeri için ayrılacak)
75 gr eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı ayçiçek yağ
1 su bardağı sıcak süt
5 yemek kaşığı yoğurt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
500 gr yumuşak beyaz peynir
yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
HAMURUN İÇİNE :2 yemek kaşığı yumuşak margarin
ÜZERİ İÇİN:
Çörek otu + yumurta sarısı
Hamur yoğurma kabınıza mayayı,şekeri ve sütü koyarak mayanın kabarmasını sağlayın.Kabaran mayanın üzerine un hariç diğer malzemeleri ekleyin,karıştırın.Unu eleyin ve azar azar ilave ederek yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamurun üzerini örtün ve mayalanmaya bırakın.Sıcak bir ortamda 1 saat içinde iki katı mayalanacaktır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapın,avucunuzun içinde açın ve içine yumuşak margarinden bıçak ucuyla koyarak tekrar birleştirip yuvarlayın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.Ve tepside de 1 saat bekletin.Tekrar kabaran hamurun üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürerek çörek otu serpin. 175 derece de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca nemli bir bez ile üstlerini örtün ve soğutun.
Soğutan mini sandviçleri ortadan bölün (tam ayırmadan)Bir tabağa peyniri ezin,bir diğer tabağa da ince doğranmış maydanozu yerleştirin.Sandviçlerin içine biçak yardımıyla peyniri sürün.Peynirin kenarlarını maydanoza bulayın.
Afiyet olsun.

0 comments: