Açma Peynirli Rulo Börek,

Açma Peynirli Rulo Börek Yapılışı

Mart 19, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


PEYNİRLİ RULO BÖREK

MALZEMELER:
5 su bardağı un
2  yumurta (1'i üzerine sürmek için)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tuz
10 yemek kaşığı yoğurt suyu
1,5 paket kabartma tozu + 1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı ılık su
HAMURA SÜRMEK İÇİN:
1 paket eritilmiş tereyağ
İÇ HARCI:
300 gr.kaşar lor peyniri + beyaz peynir karışımı
maydanoz
YAPILIŞI:
Unu yoğurma kabına alın,1 yumurtayı ,yoğurt suyunu,zeytinyağı,kabartma tozunu,karbonatı,tuz ve suyunu ekleyerek yoğurun.Biraz ele yapışan bir hamur olacaktır.
Hamuru 1/2 saat dinlendirin.
Tezgahınıza 2 yemek kaşığı un serpin ve hamuru bir kez daha yoğurun.
Hamuru rulo yapın ve 12 beze olarak ayırın.Bezeleri önce yemek tabağı büyüklüğünde oklava ile açın.İki kat olacak şekilde aralarına eritilen tereyağ sürün ve tekrar açın.
6 adet yufkanız olacaktır.
Her bir açılan hamurun kenar kısmına maydanoz ile karıştırdığınız peynir karışımını yerleştirin ve rulo kıvırın.
Kıvırdığınız ruloyu 5 cm olarak kesin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yan yana yerleştirin.
Erittiğiniz tereyağından 2 yemek kaşığı kadar kalacaktır.Bunun içine diğer yumurtayı kırın ve çırpın.
Böreklerinizin üzerine bu karışımı sürün ve bir 15 dakika tepside bekletin.
180 derece de ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Böreğiniz biraz ılınınca servis yaparsanız tel tel ayrılacaktır.
Afiyet olsun.

0 comments: