KURABİYELER,

Leopar Kurabiye

Mart 18, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


LEOPAR KURABİYE

MALZEMELER:
250gr yumuşak tereyağ yada margarin
1 çay bardağı zeytinyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarisı
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
2,5 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI:
Tereyağ,zeytinyağ ve pudra şekerini mikserle çırpın.Yumurta sarılarını,vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.Nişasta ve unu ilave ederek yoğurun.Ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.Hamuru streç film sararak buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgaha alın .Hamurdan portakal büyüklüğünde iki eşit parça ayırın.Bir parçaya 1 tatlı kaşığı,diğerine 1.5 tatlı kaşığı kakao ekleyerek tekrar yoğurun.Biri açık kahverengi diğeri siyaha yakın kakaolu olmak üzere iki parça hamurunuz olacak.Koyu renk olan hamuru dikdörtgen açın,tam ortasına açık kakao olan hamuru rulo yapıp yerleştirin ve koyu renkli hamuru üzerine sarın.Rulo haline gelen bu kakaolu hamuru buzdolabında 15 dakika bekletin.
Beyaz renkli hamuru merdane yardımıyla açın.Buzdolabında beklettiğiniz kakaolu hamurdan yuvarlaklar kesip,beyaz hamurun üzerine rastgele yerleştirin ve merdane ile üzerlerinden geçin.
Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile hamuru kesin.
175 derece de ısıttığınız fırında 12 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

0 comments: