KEK-PASTALAR,

Mini Alman Pastaları

Mart 15, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar


MİNİ ALMAN PASTALARI

MALZEMELER:
1 paket instant maya
1 çay bardağı sıcak süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı  (tepeleme) yoğurt
50 gr eritilmiş tereyağ
1 yumurta
4,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
KREMASI:
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket toz krem şanti
60 gr tereyağ
1 paket vanilya
EN ÜST KAPLAMA
Tercihe göre bitter çikolata,beyaz çikolata,frambuazlı çikolata (ben mari usulü eritilmiş)
YAPILIŞI:
Hamuru için,mayayı 1 tatlı kaşığı şeker,1/2 kahve fincanı ılık su ile kabartın.Kabaran mayayı yoğurma kabına alın,un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.Elenmiş unu yavaş yavaş ilave edin.Ele yapışan bir hamur olacaktır.Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.(2-3 saat kadar)
Mayalanan hamuru mutfak tezgahına alın ve ilave unu ekleyip tekrar yoğurun.
Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.Donut kalıbınız varsa kalıplara yerleştirin.Eğer kalıbınız yoksa hamuru merdane ile açın.(2cm kalınlığında)Yuvarlak bisküvi kalıpları ile
kesin,orta kısımlaına da yuvarlak delikler açın.180 derece de ısıttığınız fırında pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından çıkarınca üzerlerini bir bezle örtün.Soğutun,enlemesine ortadan kesin.Aralarına krema sürün.Üst katını çikolata ile kaplayın.Çikolata parçaları,fıstık tozu ve şekerlemelerle süsleyin.
KREMASI:
Tencereye krem şanti ve tereyağ hariç,diğer malzemeleri alın.Ateşin üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.Ateşten indirdikten sonra toz krem şantiyi ve tereyağ ilavesiyle tekrar karıştırın.Kremanız soğuduktan sonra pastalarınızın aralarına sürebilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum: