KEK-PASTALAR,

Köstebek Pasta Yapılışı.

Nisan 03, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


KÖSTEBEK PASTA..

MALZEMELER:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
İÇ KREMASI:
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağ
1 kahve fincanı dövülmüş yer fıstığı
1 paket vanilya
2 ad dilimlenmiş muz
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:
Yumurtaları iki ayrı kaba beyazı ve sarıları olarak ayırın.Yumurta beyazlarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın.
Yumurta sarılarını koyduğunuz kaba şekeri ekleyerek karıştırmaya başlayın.Şeker erimeye başlayınca yağları ilave edin ve krema haline gelene kadar çırpın.Suyu,sütü ekleyin.Un,vanilya,kabartma tozu ve kakaoyu eleyin.Karışıma azar azar ilave edin.Şimdi de bir spatula yardımıyla kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını,söndürmeden,3 seferde unlu karışıma ekleyin.
24 cm çapında yuvarlak kek kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın ve karışımı içine boşaltın.İçindeki hava kabarcıklarının çıkması için sadece 3 kere tezgaha kalıbı vurun.
175 derece de ısıttığınız fırınınızda 30-35 dakika pişirin.
Bu arada iç kremasını hazırlıyabilirsiniz.
Un,nişasta ve şeker karışımına yavaş yavaş sütü ekleyin ve pütürsüz olacak şekilde karıştırın.Orta ateşte karıştırarak pişirin.Koyulaşan kremanıza vanilya,tereyağ ve yer fıstığı ekleyerek ateşten indirin.Ve soğumaya bırakın.
Pişen ve iyice soğuyan pandispanyanızın tam orta kısmından bir kapak şeklinde kesin ve çıkartın.
Çıkardığınız kapağı bir kenara alın ve diğer parçanın iç kısmını dikkatli bir şekilde oyun.İçinden çıkan kek parçalarını bir tabakta biriktirin ve ufalayın.
Çanak şeklinde oyulan kekinizin içine soğuyan kremeyı doldurun.Ara katlarına muz dilimlerini yerleştirin.Kapak şeklinde çıkardığınız keki ve iç kısmından çıkan kek parçalarını rondo da ufalayın.Ve kremanın üst kısmına kubbe şeklinde yerleştirin.
En üst kısmını pudra şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun.

0 comments: