Börekler,

Kıymalı Çıtır Çubuklar Nasıl Yapılır

Ağustos 11, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar


  • KIYMALI ÇITIR ÇUBUKLAR...
  • MALZEMELER:
  • 3 Yufka
  • 250 gr dana kıyma
  • 2 ad.kuru soğan
  • 1 ad domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz + karabiber (ölçüyü damak zevkinize göre ayarlayın)
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 2 su bardağı ayçiçek yağ
  • YAPILIŞI:
  • Tezgahımızın üzerine yufkaları üst üste yerleştirelim.Önce dörde bölelim.Her bir dörde böldüğümüz parçayı da dörde bölelim.Yani küçük üçgen parçalara ayıralım.Ben küçük parçalar halinde yaptım hem görüntüsü hem servisi hemde yemesi daha şık ve kolay oldu.Size de tavsiye ederim.
  • Bir pipet yardımıyla bu küçük üçgenleri sardım ve uç kısımlarını su ile ıslatıp yapıştırdım.
  • Pipetten çıkardığınız zaman içleri boş,mini börekler oluşacak.Hiç sıkılmadan keyifle ve de çabucak sarılıyor.
  • Çıtır halimi almadan önce böreklerimizi bir tepsiye yerleştirip bekletelim biraz..
  • Kıymalı sosu için bir tavaya soğanları küçük doğrayarak ve de zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayalım.
  • Soğanlarımız yumuşamaya başlayınca kıymayı,tuzunu ve karabiberini ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Domatesin kabuklarını soyalım ve küp doğrayalım,kıymaya salça ile birlikte ekleyelim
  • Eğer kıyma koyu kıvamda olur ise az bir miktar su ilavesiyle biraz gevşetelim.Kıymalar top top olmasın.
  • Kıymalı sosumuzu artık bir kenara alabiliriz.
  • Sarımsaklı yoğurdumuzu da hazır edelim.
  • Sıra geldi çıtırlara...Tavaya sıvıyağını alalım ve kızdıralım.
  • Tepside dizili duran ve çıtır olmayı bekleyen yufka çubuklarını kızgın yağa bırakıverin.
  • Ama lütfen yakmadan ,pembe pembe kızartın.
  • Yukarıda resimlediğim gibi servis tabağına dizin..yada isterseniz iki ayrı tabağa yapabilirsiniz.
  • Çıtırları biraz kıymaya,biraz yoğurda bulayarak ağzınıza atmaya kalıyor
  • Haydi sıvayın kolları bu nefis görüntüyü mutfağınıza taşıyın.
  • İnanın evdekiler de beğenecekler...
  • Sevgiyle kalın,mutlu kalın...mutfaklarınız bereketli olsun..
  • Afiyet olsun...

0 yorum: