Laz Böreği,

Laz Böreği Nasıl Yapılır.

Eylül 15, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

LAZ BÖREĞİ..

MALZEMELER:
18 ad.baklava yufkası
150 gr eritilmiş tereyağ
ŞERBET İÇİN:
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
MUHALLEBİSİ:
7 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı pirinç unu
1/2 çay kaşığı tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
Öncelikle muhallebi ve şerbeti yapmakla başlayalım .
Bir tencereye süt ve şekeri alın ve orta ateşte kaynatmaya başlayın.Bir başka kase de yumurta sarılarını,nişastayı,pirinç ununu,tuz ve karabiberi karıştırın.Hamur gibi olursa az su ile açın ve bulamaç olmasını sağlayın.
Kaynamakta olan şekerli sütten kaseye kepçe ile alarak alıştırma yapın ve karıştırarak süte ekleyin.
Koyu kıvamlı bir muhallebi olana kadar pişirin.Ocaktan indirin ve soğutun.
Şerbeti için de yine bir tencerede şeker ile suyu kaynatın.Limon suyunu ekleyin,5 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin ve soğutun.
Fırın tepsisini yağlayın ve baklava yufkalarının yarısını aralarına eritilmiş tereyağ serperek yerleştirin.
Ara katına muhallebiyi ,her yerine eşit gelecek şekilde yerleştirin.Kalan yarı yufkaları da aralarına tereyağ serperek muhallebinin üzerine döşeyin.Kalan tereyağını en üste gezdirin.
Böreğinizi kare dilimleyin ve spatula ile aralarını bastırın.(muhallebi aralardan taşmasın diye)
180 derece de ısıttığınız fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve şerbetini gezdirin.
Nefis bir lezzet...evinizde alışkanlık yaptıracak bir tat..
Afiyet olsun..sevgiyle kalın...

0 comments: