ANA YEMEKLER,

Hasanpaşa Kebabı Tarifi

Kasım 07, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

HASANPAŞA KEBABI..

MALZEMELER:
750 gr dana kuşbaşı yada biftek
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 ad.büyük boy kuru soğan
3 ad köy biberi
2 ad domates
2 diş sarımsak
1 büyük boy havuç 
tuz
2,5 su bardağı su
BAŞAMEL SOS:
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı süt
150 gr taze kaşar peyniri rendesi (yarısı içine yarısı üzerine)

YAPILIŞI:
Eti zeytinyağ ile birlikte düdüklü tencereye alın ve kavurmaya başlayın.
Etler önce suyunu salacak ve tekrar çekecektir.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve yağına kalan ete ekleyin.Sarımsakları da ilave ederek 5 dak.kavurun.
Suyunu ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatarak 15 dak.pişirin.
Havucu ve biberleri verevine doğrayın.
Domatesin kabuğunu soyarak küp küp doğrayın.
Sebzeleri 15 dak.pişirdiğiniz etlere ekleyin ve 10 dak.daha pişirin.Ocaktan indirdikten sonra tuzunu ekleyin.
Dikdörtgen borcama sebzeler altta kalacak şekilde etleri yerleştirin.
Kaşar peyniri rendesinin yarısını etlerin üzerine serpin.
Beşamel sosu etlerin üzerine gezdirin ve kalan kaşar peyniri rendesini de yerleştirdikten sonra 180 derece de ısıttığınız fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar kızartın.
Afiyet olsun...

0 comments: