ANA YEMEKLER,

Kayısılı Tavuk Yahnisi

Kasım 22, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

KAYISILI TAVUK YAHNİ

MALZEMELER:
2 su bardağı baldo pirinç
1 büyük kavanoz garnitür
2 büyük tavuk budu
20 ad arpacık soğan
10 ad kuru kayısı (şekerpare)
1 tatlı kaşığı şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kekik
YAPILIŞI:
Tavuk butlarını bir tencereye alın ve 5 su bardağı su ve tuz ilavesi ile pişirin.
Kuru kayısıları bir kaseye alın ve sıcak su ekleyerek 1/2 saat bekletip,yumuşatın.
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve arpacık soğanlarını ekleyerek ,soğanları kavurun.
Tavuk etlerini çok ufak olmayacak şekilde didikleyin ve soğanlara ekleyin.
Yumuşayan kayısıları ortadan ikiye bölün ve ilave edin.
Şeker,tuz,karabiber,kekik ve 1 su bardağı tavuk suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Pilavı pişireceğiniz tencereye kalan zeytinyağını alın.
Pirinci ılık su ile yıkayın ve süzdürün.
Zeytinyağı ile pirinci orta ateşte kavurmaya başlayın.
Garnitürleri yıkayıp süzdürün ve pirince ekleyin.Az tuz ve 3,5 su bardağı tavuk suyunu
ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Yuvarlak cam bir kasenin alt kısmına önce tavuklu karışımı,üzerine garnitürlü pilavı
yerleştirin ve üzerini düzleştirerek bastırın.
Servis tabağına ters çevirerek yerleştirin .
Afiyet olsun...

0 comments: