ANA YEMEKLER,

Sebze Balığı tarifi ve yapılışı

Kasım 24, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar

SEBZE BALIĞI..TARATOR SOS İLE..
2 ad kemer patlıcan
2 ad kabak
2 ad havuç
1 kase mısır unu
KIZARTMAK İÇİN:
Ayçiçek yağ

TARATOR SOS:
1 büyük çorba kasesi ufalanmış ekmek içi
6-7 ad ceviz
2 diş sarımsak
1/2 kase tavuk suyu (yok ise ılık su da tablet tavuk bulyonun yarısını eritip kullanabilirsiniz)
ÜZERİNE:
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Sebzelerin kabuklarını soyun..(patlıcanı tamamen soyun ve tuzlu suda bekletin.)
Parmak kalınlığında doğrayın.
Hepsini ayrı ayrı kaselere alın ve üzerlerini örtecek kadar su ekleyerek 5 dakika haşlayın.
Sebzeleriniz çok yumuşayıp dağılmasın
Sıcak sudan hemen soğuk suya alın ve şoklayarak yıkayın.
Mısır ununu bir tabağa alın ve sebzeleri mısır ununa bulayın.
Bir tavaya ayçiçek yağını alın ve kızdırın.
Mısır ununa buladığınız sebzeleri sırasıyla çok karartmadan kızartın.
TARATOR SOS:
Ceviz ve sarımsağı havanda dövün.
Ekmek içini bir kaseye alın ve tavuk suyunda bekleterek karıştırın.
Bu karışıma ceviz ve sarımsağı ekleyin.Bulamaç kıvamına gelecek şekilde karıştırın.
Servis tabağına aldığınız sosu zeytinyağ ile karıştırdığınız kırmızı biberi sosunuzun üzerinde gezdirin.
Kızarttığınız sebze balıklarının ortasına yerleştireceğiniz tarator sosu ile servise sunabilirsiniz.
Çok severek kolayca hazırlıyabileceğiniz bir ikram..
Ben çok severek hazırlıyorum ve herkes de çok severek yiyor..
Çıtır çıtır patlıcanlar ,patlıcanı sevmeyenlere bile kendini sevdiriyor.
Bereketli,mutlu ,sağlıkla yiyeceğiniz yemekler ve sofralar..
Afiyet olsun..sevgiyle kalın..

0 yorum: