Cocostar ve Çikolatalı İrmik Tatlısı,

Cocostar ve Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi

Kasım 26, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar


COCOSTAR VE ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI..
 MALZEMELER:
1 kg.süt
7 yemek kaşığı vanilyalı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
25 gr tereyağ
1 paket bitter çikolata
2 tatlı kaşığı kakao
1/2 paket krema.(100 ml)
COCOSTAR MALZEMELERİ:
125 gr tereyağ
1 paket krema (200 ml)
1/2 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
280 gr hindistan cevizi
SÜSLEMEK İÇİN:
Çikolata cipsler
Çikolatalı inciler
Ve de sizlerin hazırladığı Cocostar'lar

YAPILIŞI:
Çok uzun yıllardır yapılan bu klasik irmik tatlısını ben bu sefer değişik bir karışımla yaptım.
Yaparken de çok keyif aldım.Tabi götürdüğüm yerde beğenilerek yenmesi ayrı bir keyifti.
Hele cocostarları evde yapmak şekil vermek ve tatlıyı süslemek ayrıca zevkli..
Bir şeyler hazırlarken tatmayı sevenlerdenseniz aman dikkat..cocostarlar bitebilir.

Haydi geçelim tarife..öncelikle cocostarları bir gün öncesinden yapalım ki,
ertesi gün tatlımızı daha süratli yapabilelim.
Bir tavanın içine tereyağını alın ve eritin,ağır ateşte yağ erimeye başlarken,şekeri ve kremayı ekleyin
ve karıştırın.Çok kaynatmayın,süratli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.Bir fiske tuzunu atarak ocaktan indirin.
Bir kasenin içine (şöyle rahatça karıştırabileceğiniz büyüklükte olsun)hindistan cevizini alın
ve karışımı ekleyerek ister elinizle isterseniz bir kaşıkla iyice karıştırın.
26 cm.lik kelepçeli kek kalıbını streç ile kaplayın ve karışımı bastırarak yerleştirin.
Bir parmak kalınlığında olacaktır.
Haydi atın şimdi buzdolabına sertleşsin.
Şeritler halinde kesin ve bir kısmını üzerini süslemek için fındık büyüklüğünde yuvarlayın.
Diğerlerini küp şeker boyutlarında kesin ve elinizle düzeltin.
Tekrar buzdolabına yerleştirin bu arada irmik tatlısını yapalım.
Bir tencerenin içine sütü,şekeri ve irmiği alalım.Orta ateşte karıştırmaya başlayalım.
Lop lop olmaya başlayınca hemen kremayı ve akabinde çikolatayı ekleyelim.
5 dakika kadar hızlıca karıştırın.
Ocaktan indirin ve kakaoyu,tereyağını ilave ederek tekrar karıştırın.
Yuvarlak cam bir kaseyi streç ile kaplayın ve tatlının yarısını içine boşaltın.
Haydi şimdi coco'ları buzdolabından çıkarma zamanı..
Ara kata dış kenarlardan başlayarak ,küp şeker şeklinde kestiğimiz cocostarları yerleştirin.
Kalan tatlı ile üzerlerini kapatın ve üst kısmını mala ile düzeltin.
Her tarafı eşit olsun.
Bunu da 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Tatlımız iyice sertleşince servis tabağına ters çevirerek çıkarın.Ve üzerine kakao serpin.
Şimdi sıra süsleme de...
Ben çikolata cipsler kullandım.Çok keyifli ve pratik..aralarına da yuvarlak hazırladığım ve tekrar 
hindistan cevizine buladığım cocostarları yerleştirip,birazcıkta incilerle süsledim.
İşte karşınızda böyle pasta görünümlü irmik tatlısı..
Görsellikte,lezzet'te müthiş..Bazen pastalar ağır gelebiliyor.İşte o zaman bu tatlıya müracaat..
Sofralarınız bereketli,ağzınız tatlı olsun..
Afiyet olsun...


0 yorum: