ÇORBALAR,

Mantar Çorbası

Kasım 29, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar

KREMALI MANTAR ÇORBA..

MALZEMELER..
2,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağ
200 gr.mantar
6 su bardağı su (et suyu tablet ile tatlandırabilirsiniz.)
1 paket krema (200ml.)
1 tatlı kaşığı tuz (arzuya göre değişebilir)
1/2 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Bir tencereye unu ve zeytinyağını alın ve kavurmaya başlayın.
Un pembeleşmeye başlayınca ocağın altını kısarak yavaş yavaş suyunu verin.
Pütürsüz olacak şekilde karıştırarak pişirmeye başlayın.
Bu arada mantarların kabuklarını soyun ve bir kağıt havlu ile silin.
Mantarları halka halka doğrayın.
Kaynamakta olan çorbaya mantarları tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Mantarlar yumuşayınca kremayı ilave edin ve 5 dak.daha pişirerek ocaktan indirin.
Çorbanız servise hazır..
Ön sunum olarak sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelen çorbalar,hele bir de evde hazırlanarak pişirilirse tadına doyulmaz.
Afiyet olsun.

0 yorum: