Cup Cake Krizantem,

Cup Cake Krizantem tarifi

Kasım 18, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

KRİZANTEM CUP CAKE..

MALZEMELER:
3 ad büyük boy yumurta
225 gr (1,5 su bar.) toz şeker
150 ml.sıvıyağ
225ml.(1,5 su bar.) yoğurt
2 yemek kaşığı ılık su
12 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket baking powder
YAPILIŞI:
Yumurtaları sarısı ve beyazı olarak ayrı kaplara alın.Ve beyazları kar haline getirin.
Yumurta sarılarına toz şekeri ve suyu ekleyerek çırpın.
Şeker eridikten sonra yoğurt'u,sıvıyağ ekleyin.
Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma ilave ederek karıştırın.
Kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını 3 seferde spatula ile ,havasını söndürmeden ,aşağıdan yukarıya olacak şekilde yedirin.
2 no.muffin kalıplarına 2 yemek kaşığı olacak şekilde paylaştırın.
İsterseniz gıda boyası ile renkli cup cake'ler yapabilirsiniz.
Krizantem cup cakelerin renkleri yeşil,mavi ve mor...
175 derece de ısıttığınız fırında 20 dak.pişirin.Hemen fırından çıkarmayın.
ÜZERİNİN KREMASI.
5 su bardağı süt
3 yemek kaş.un + 3 yemek kaş.mısır nişasta
8 yemek kaş.toz şeker
150 gr tereyağ yada teremyağ gurme
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Un,nişasta ve şekeri bir tencereye alın ve karıştırın.
Sütü ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirin.
Koyu ve pütürsüz bir kıvama gelince ateşten indirin ve önce tereyağını sonra krem şantiyi ilave ederek 10 dakika sürekli karıştırın.
Vanilyasını ekleyerek krema torbasına alarak cup cakelerinizin üzerini süsleyin.
İncilerle süsleyin.
Bu cup cakeler alışkanlık yapacak yedikçe yiyeceksiniz.
Benden söylemesi...
Lezzeti,nefaseti ile sevdiklerinizle paylaşacağınız bir lezzet..
Sofralarınız bereketli,keyfiniz bol olsun..
Afiyet olsun..

0 comments: