hamur işi,

Sokak Simidi yapılışı

Ocak 17, 2016 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


SOKAK SİMİDİ...
MALZEMELER:
3su bardağı un
100 gr susam
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 kahve fincanı sıvıyağ
4 yemek kaşığı pekmez
1/2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Mayayı bir kase içerisine alın ve üzerine 1 çay kaşığı toz şeker ile 1/2 kahve fincanı ılık su ekleyerek
mayanın kabarmasını bekleyin.
Hamur yoğurma kabınıza unu eleyin.Ortasını havuz gibi açın ve sıvıyağ,maya,tuz ve suyunu ekleyerek yoğurun.
En az 1 saat sıcak bir ortamda hamurun mayalanması için bekletin.
Mayalanan hamurunuzu 6 eşit parçaya bölün.
Pekmezi bir tabağa alın ve 1/2 kahve fincanı su ekleyerek karıştırın.
Susamı da bir tabağa alın.
Hamur bezelerinin her birini uzun ince yuvarlayın.İkiye katlayın ve rulo kıvırıp simit şekli verin.
Önce pekmeze daha sonra susama bulayarak tepsiye dizin.
Tepside de 1 saat bekletin.
220 derece de ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.
Bu arada fırının alt kısmına içi su dolu bir kase yerleştirin yada ara ara su püskürtün.
Fırınınız nemli olduğu zaman simitleriniz tam bir sokak simidi kıvamında olacaktır.
Çayın yanında beyaz peynir ile çıtır çıtır sıcacık simitleriniz hazır..
Afiyet olsun...sevgiyle kalın..

0 comments: