ANA YEMEKLER,

Çiftlik Kebabı

Ocak 10, 2016 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


ÇİFTLİK KEBABI..

MALZEMELER:
600 gr dana kuşbaşı et
5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 ad kuru soğan
2 ad patates
2 ad havuç
1 çorba kasesi bezelye
4 yemek kaşığı domates püresi
1/2 yemek kaşığı domates salça
tuz
karabiber
2,5 su bardağı su

YAPILIŞI:
Tencereye etleri ve zeytinyağını ekleyerek yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
Etler önce suyunu bırakacak daha sonra suyunu tekrar çekip,yağına kalacaktır.
Bu aşamada kuru soğanı küçük doğrayın ve ekleyin.
Soğanlarla birlikte 5 dakika daha kavurun.
Patatesleri ve havuçları ayıklayın ve orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
Kavurmakta olduğunuz et ve soğanlara havuçları,patatesleri ve bezelyeyi ekleyin.
Domates püresi,salça,tuz ,karabiber ve suyunu vererek tencerenizin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 1/2 saat pişirin.
Yanına yapacağınız pirinç pilavı ile misafirlerinizi rahatlıkla ağırlıyabilirsiniz.
Sevgiyle kalın,afiyet olsun.






0 comments: