Börekler,

Gonca Gül Böreği nasıl yapılır.

Ocak 05, 2016 Neşem Çelik 0 Yorumlar


GONCA GÜL BÖREĞİ..

MALZEMELER:

6 ad.hazır yufka (24 adet )
3 ad.yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
125 gr.margarin (eritilmiş)
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı karbonat
İÇ HARCI:
Ben yarısını kıymalı yarısını ıspanaklı yaptım.Tavsiye ederim her ikisi de çok güzel oluyor.
Kıymayı ,küçük doğranmış kuru soğan ve zeytinyağ ile kavurdum.Tuz ve karabiber ekledim.
Ispanaklı iç için de yine soğan kavurup ıspanakları doğrayıp ekledim ve ateşten indirdin.Kendi sıcağıyla ıspanaklar renk değiştirdi.
İç malzemeniz soğuk olsun ki yufkaları yumuşatmasın.
Şimdi gelelim YAPILIŞI'na..
Yufkaların içine süreceğimiz sosu hazırlıyalım.
Margarini eritin ve diğer malzemelerini ekleyerek karıştırın.
Yufkaları tek tek dört parçaya bölün.(üçgen şeklinde)
Her bir üçgenin tam orta kısmına parmağınızı bastırarak çevirin.
Orta kısım yuvarlak toplanacak ,yanlar pli pli olacak.
Yanlarına bir kaşık ile sosunu sürün.Tam orta kısmına iç malzemesini yerleştirin.
Yanlarını ortada toplayın ve ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
Fırın tepsinize yağlı kağıt sererseniz rahat edersiniz.
Dizdiğiniz böreklerinizin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürerek,kıymalı olana susam
ıspanaklı olana çörek otu serpin.
175 derece de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pofuduk börekler olacaktır.
Sevgiyle kalın,afiyet olsun...



0 yorum: