helvalar,

İrmik Helvası-Kestaneli nasıl yapılır

Ocak 21, 2016 Neşem Çelik 0 Yorumlar


Merhaba ,
Bugün sizlere tarifini vereceğim helvayı sanırım daha önce hiç bir yerde yememişinizdir.
Bu helvanın pişirme tekniği de farklı..ben deneme olarak yaptım ve çok lezzetli olduğu için,
sanırım helvaları zaman zaman bu tarifle yapacağım.Hem daha pratik,hemde çok lezzetli oluyor.
Denediğiniz zaman bana hak vereceksiniz.Vereceğim tarif de ben içine kestane püresi koydum.
Arzu ederseniz sadece irmik helvası olarak da sunabilirsiniz.
Ama benim gibi sizlerde farklı lezzetlere açıksanız bu tarifi tavsiye ederim.Üstelik kestaneyi de seviyorsanız eğer..
Haydi isterseniz tarife geçelim..


KESTANELİ İRMİK HELVASI

MALZEMELER..

1,5 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
150 gr tereyağ
25 gr dolmalık fıstık
3 su bardağı su
İÇİNE :
1 su bardağı kestane püresi
Kestane püresini hazır kullanabilirsiniz.Yada haşlanan ve kabuğu soyulan kestanelerin üzerini örtecek kadar şeker ilavesiyle ve çok az su ile bir taşım kaynatmanız ile püre elde edeceksiniz.

YAPILIŞI:
Tencerenize tereyağını alın ve eritin.Eriyen tereyağın içine irmiği ekleyin ve kısık ateşte kavurmaya başlayın.
5dakika kavurduktan sonra fıstıklarını ekleyerek irmiği kavurmaya devam edin.
Fıstıkların rengi kavrulunca sadece suyunu ilave edin ve kapağını kapatarak suyunu çektirin.
Suyunu çeken irmiğe bu sefer şekeri ekleyin.Şekerin eklenmesiyle irmik tekrar su bırakacaktır.
Tahta bir kaşıkla karıştırın.
Yine kapağını kapatın.Ve şekerin de suyunu çektirin.Kum gibi ve ışıl ışıl bir helvanız olacaktır.
Demlenmeye bırakın.
Küçük kaselere yada şekilli bir kalıba irmiği alın,orta kısmını çanak gibi açın.
Kestane püresini yerleştirin ve pürenin de üstünü helva ile kapatın.
Servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.Üzerini kestane ve fıstıklarla süsleyin.
Afiyet olsun..
Sevgiyle kalın...N.Ç

0 yorum: