TATLILAR,

Tel Kadayıf

Şubat 07, 2016 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


TEL KADAYIF..

MALZEMELER:
750 gr.tel kadayıf
250 gr çekilmiş fıstık
100 gr bütün ayıklanmış fıstık
1 paket (250gr) tereyağ
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetini yaparak soğumaya bırakalım.
Bir tencereye şekeri ve suyu alın kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan şerbete limon suyunu ekleyin ve 5 dak.daha kaynatarak
ateşten indirin.
Bir tava da tereyağını eritin.
Tel kadayıfları bir tepsi içinde didikleyin.Yapışanları açın ve tel tel 
olacak şekilde ayırın.
Üzerine eritilen tereyağını gezdirin ve hepsine geçecek şekilde karıştırın.
Kadayıfınızı iki eşit parçaya ayırın.
Fırın tepsinizi yağlayın ve kadayıfların yarısını tepsiye yayın.
Aynı büyüklükte ki bir tepsi ile üzerine bastırın.
Ara kata çekilmiş fıstıkları serpin.
Kalan kadayıfları fıstıkların üzerine eşit olarak yerleştirin.
Tekrar üzerine tepsi kapatarak bastırın,hatta bir müddet basılı olarak bekletin.
Bütün olarak ayıklanan fıstıkları üzerine serperek,200 derece de
ısıttığınız fırında  20 dak.pişirin.
Fırından çıkan kadayıfınızın ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbetini üzerine gezdirin.
1 saat beklettiğiniz kadayıfı kare dilimleyerek servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun..sevgiyle kalın..

0 comments: