ANA YEMEKLER,

Kral Tacı nasıl yapılır

Mart 05, 2016 Neşem Çelik 0 Yorumlar



Bugün sizlere tadı damağınızda kalacak nefis bir lezzet yazacağım..
Eğer bir de bu yemeği misafirlerinize hazırlarsanız,harika bir görsel şölen
olarak sofranızda yerini alacaktır.
En büyük sorun ise çok yeneceği...ona göre..tercih sizin..
Haydi bakalım tarifimize geçebiliriz...
KRAL TACI..

MALZEMELER:
12 ad kuzu pirzolasının bütün olarak kaburga hali
(kasabınıza bu yemeğin adını söylediğiniz de size hazırlıyacaktır.)
1,5 limonun suyu
1/2 kahve fincanı sızma zeytinyağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tane karabiber
6 dal maydanoz
2 dal taze kekik
1 büyük taze soğan
2 ad kuru soğan
YAPILIŞI:
Öncelikle etinizi bir kaç gün önceden alın ve deep friz'de dinlendirin.
Yemeği hazırlayacağınız gün ,bir gece önceden etinizi sebze çekmecesine indirin.
Şimdi geçelim etin marinesine..
Zeytinyağ,limon suyu,tane karabiber ve 1 sarımsağı (ezilmiş)karıştırın.
Eti bir tepsiye yerleştirin ve bu sos'la iyice ovun ve buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Bu arada daha sonra etimizin üzerine sürmek için hazırlığımızı yapalım.
Taze soğanı,taze kekiği,maydanozu ve sarımsağı çok ince doğrayın.
Döküm tavanızı yüksek ateşte iyice kızdırın.
Buzdolabında marine edilmiş etinizi tavaya alın ve üzeri tavanın şeklini alacak şekilde,
arkalı önlü 2-3 dakika kadar mühürleyin.Aman sakın içindeki suyu bırakmasın.
Etin mühürleme işlemi bitince bir tepsiye çıkarın ve hazırladığınız
taze soğanlı karışımı etin üzerine elinizle bastırarak yerleştirin.
Öğütülmüş kaya tuzunu serpin.
Etiniz fırına girmeye hazır.
Gelelim fırınlama işine..
Kuru soğanları iki ucunu kesin ve kabukları ile birlikte dörde bölün.
Fırın tepsinizin orta kısmına soğanları yerleştirin.
Etinizi taç şekline getirin ve fırına dayanıklı ip ile bağlayın.
Taç şeklini alan pirzolanızı kuru soğanların üzerine oturtun.
Önce yağlı kağıt ile bohça gibi kapatın,üzerini de folyo ile tekrar kapatın.
Haydi yemek fırına..
180 derece de ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.
Bu süre fırın modellerine göre değişebilir..fırınınıza göre süreyi belirleyin.
Size bir önerim çok kurutmayın.Diş kısmı iyice kızaran etinizin içi pembe ve yumuşacık olacaktır.
Sıcak sıcak sofraya getireceğiniz kral tacını pirzola dilimleri olarak keserek servis yapın.
Yanında ikram edeceğiniz patates çok yakışacaktır.
Onu da şöyle yapalım...
Arpacık soğanları tereyağ da kavurun.1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyerek,soğanları karamelize edin.Küp küp doğradığınız ve dağıtmadan haşladığınız patatesleri ekleyin.
Tuz ve karabiber ilavesiyle kavurun..
Kral tacının yanında nefis bir garnitür..
Haydi buyrun deneyin...
Sofralarınız bereketli olsun..
Afiyet olsun...


0 yorum: