hamur işi,

Kete yapımı-mayasız kete

Mart 23, 2016 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar

MAYASIZ KETE

En çok Ramazan ayında ,tok tuttuğu için sahurda yediğimiz KETE'yi
bu sefer mayasız yaptım.
Bu keteyi çay sofralarınız da hemencecik yapıp ikram edebilirsiniz.
Buyrun tarifi..

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
100 gr yumuşak tereyap yada margarin
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 ad.yumurta (1 nin sarısını üzeri için ayırın)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
,1 paket kabartma tozu
İÇ MALZEMESİ:
5 tepeleme yemek kaşığı un
5-6 ad tam ceviz
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
YAPILIŞI:
Önce iç harcını yaparak bir kenara alalım soğusun..
Bir tavaya un ve yağı alın kavurmaya başlayın.Yağ eriyip unun kokusu çıkınca 
ateşten indirin.Un kum gibi olacak..cevizleri bıçak ile keserek ekleyin.
Cevizler dişe dokunur olsun.
Bir kaseye boşaltın ve soğutun.
Gelelim hamuruna,tereyağ ile 1 su bardağı unu kum gibi olana kadar yoğurun.Un ve kabartma tozu hariç
sırasıyla diğer malzemelerini ekleyip karıştırın.
Un ile kabartma tozunu eleyin ve ekleyin.Ele yapışmayan bir hamur olacaktır.
Hamuru 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
Tezgahınıza un serpin ve hamuru yuvarlak açın ..(1 cm kalınlığında)
Hazırladığınız harcı hamurun her tarafına eşit şekilde serpin.
Hamuru rulo kıvırın ve patates kesici ile 2 parmak eninde kesin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hepsini dizin ve yumurta sarısı sürün.
175 derece de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.takribi 25 dakika kadar.
Bu tadı seveceksiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum: