KEK-PASTALAR,

Meyveli Baton Kek tarifi

Nisan 24, 2016 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

MEYVELİ BATON KEK..

MALZEMELER:

4 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı (ajda)kurutulmuş meyveler
1/2 çay bardağı iri doğranmış fındık
2 su bardağı un
YAPILIŞI:
Yumurtaları mikser kabınıza alın ve yüksek devirde çırpmaya başlayın.Yumurtalar köpük köpük olmaya başlayınca azar azar toz şekeri ekleyin.Yumurtalar iki katına çıkınca ılık suyunu ilave edin ve şekerin iyice erimesini sağlayın.Yoğurdu ve sıvıyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu,vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte eleyin.
Karıştırmakta olduğunuz kek malzemelerine unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin.
Meyve kuruları ve fındıkları bir kaseye alın ve yarım kaşık un serperek karıştırın.
Uzun kek kalıbını yumuşak margarin ile yağlayın ve unlayın.Fazla unu kalıptan silkeleyin.
Kek hamurunun yarısını kalıba boşaltın.Arasına meyveleri ve fındıkları serpin.Üzerine kalan hamuru boşaltın ve bir bıçak ile enlemesine çizikler halinde karıştırın.
175 derece de ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Fırından çıkarınca kalıbıyla birlikte soğutun.
Servis tabağına aldığınız kekinizi pudra şekeri ve toz fıstık serperek servis yapın.
Bu kek ölçüsünü ve lezzetini çok seveceksiniz.
Bereketli sofralar...Afiyet olsun...

0 comments: