ANA YEMEKLER,

Makarna Mantısı nasıl yapılır

Kasım 15, 2016 Neşem Çelik 0 Yorumlar



Merhabalar,
Benim her zaman favorilerim arasında olan bir yemeği yazmak istedim sizlere..
Canınız mantı seçtiğinde hazırlıyabileceğiniz ,aslında çok da çabuk yapılmayan bir tarif..
Ama yemeğe başlayınca zahmetine değiyor..
Makarnaları doldurma süresi biraz sıkıcı olsa da ben ona da bir çözüm buldum..daha önce çay kaşığının arka kısmı ile ,iğneyle kuyu kazar gibi uğraşırdım.
Şimdi şöyle bir förmül buldum işe yaradı..
Kuru soğanı rendenin ince kısmı ile rendeleyin .kuru soğanınız büyükçe olsun ve kıyma ile karıştırdığınızda gevşekçe bir harç olsun..tuzunu ,karabiberini unutmayın..eğer kıymanız yağsız ise bir avuç su ekleyerek kıyma harcını gevşek hale getirin.
Bunları neden yapıyoruz..çünkü kıymayı krema sıkma torbasına dolduracağız..
Mantı makarnalarınızı bir kaseye boşaltın ve oturun tv karşısına,krema sıkma torbasına aldığınız harcı bir bir makarnaların içine sıkarak doldurun.
Pişerken içinden çıkar mı diye soruyorsunuz şimdi..hayır çıkmıyor..
Bol suda 8-10 dakika kadar haşlayın ve süzgeçe boşaltın..aslında biraz sulu bıraksanız daha lezzetli oluyor.Üzerine salça sos,sarımsaklı yoğurt ve biraz da tereyağında kızdırılmış pul biber çok güzel oluyor.
Kuru nane,sumak serpmek zevkinize kalmış..
Eğer bu güne kadar denemediyseniz mutlaka deneyim derim..Ben bir mantı sever olarak inanın öncelik bu tarifte..
Çok fazla pişirmemeye dikkat edin lapa gibi olmasın biraz diri kalması güzel..
İşte size bugün ne pişirsem diye sıkıntıya düştüğünüz gün hemen yapabileceğiniz bir lezzet..
Haydi şimdiden afiyet olsun..
Sevgiyle kalın...

0 yorum: