Beze,

Beze

Aralık 15, 2016 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



BEZE (MERENG)

MALZEMELER;
3 adet büyük boy yumurta beyazları
100 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4-5 damla limon suyu
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:
Yumurtaların beyazlarını hiç sarısı karışmıyacak şekilde mikser kabına alın.Tuz ilavesiyle ilk 2-3 dakika düşük hızda,daha sonra yüksek devirde çırpmaya başlayın.
Yumurta akları yoğunlaşmaya başlayınca kaşık kaşık pudra şekerini ekleyerek karıştırmaya devam edin.Bu arada limon suyunu ekleyin.
Parlak,yoğun ve pütürsüz bir hal alınca beze kıvamına gelmiştir.
Mikserde çırpmayı bırakın ve nişastayı eleyerek ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
İki ayrı kaseye ayırın ve birini kakao ile karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Fırınınızı 100 derece de ısıtın.
Beze karışımını sıkma torbasına yerleştirin.
Tepsiye aralıklı olarak sıkarak dizin.
Bezeleriniz tam 60 dakika pişecektir.
Fırını kapattıktan sonra hemen çıkarmayın.
Fırın kapağının arasına bir tahta kaşık yerleştirin ve bezeleri soğutun.
İyice soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Ağızda eriyen lezzetiyle çocuklarında çok severek yediği bezeler doğum günlerinde masada 
yerini her zaman muhafaza eder.
Krema sıkma ucuna yerleştireceğiniz değişik modellerde duy'larla çeşitli şekillerde
bezeler yapabilir hatta az gıda boyası katarak rengarenk şekil ve görüntüde
masaları süsleyebilirsiniz.
Bir küçük hatırlatma;yumurta akları kapalı bir kasede bir iki gün buzdolabında bekletildiğinde
daha da güzel sonuçlar verecektir.
Unsuz,yağsız az şeker ile mutfağınızda bir kavanoz içinde bezeler
her zaman ikrama hazır..
Haydi kolay gelsin..Afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 comments: